40 metrekare prefabrik ev en ucuz kaç TL'ye yaptırılır?

Prefabrik evler son dönemlerin en popüler yapı çeşitlerinden birisi haline geldi. Prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evler kaç katlı olabilir? Prefabrik ev yaptırılacak arazinin özellikleri nelerdir? Her araziye prefabrik ev yaptırılır mı? En ucuz prefabrik ev kaç TL?
40 metrekare prefabrik ev en ucuz kaç TL'ye yaptırılır?

Prefabrik evlerin gün geçtikçe artan popülerliği bu alandaki araştırmaları yoğunlaştırıyor. Betonarme yapılara alternatif haline gelen prefabrik evler bazı niteliklerinden dolayı tercih ediliyorlar. Müstakil bir ev sahibi olmak isteyenler düşük bütçelerle bu isteklerini prefabrik evlerle gerçekleştirebiliyor. Peki prefabrik ev yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? 

PREFABRİK EVLERE UYGUN ARAZİLER HANGİLERİDİR?

Prefabrik evlerin yapılabilmesi için uygun olabilecek araziler merak ediliyor. Öncelikle imar açısından prefabrik evlerin betonarme evler açısından pek bir farkı yoktur. Bir arazinin üzerinde betonarme ev yapılmasına izin verilmiyorsa çok büyük bir ihtimalle prefabrik ev yaptırılmasına da izin verilmeyecektir. Bundan dolayı prefabrik ev yaptırılacak arazi imara açık olmalıdır. En azından küçük de olsa üzerinde ev kurulmasına izin verilecek bir arazi olmalıdır. Arazinin imar durumunun yanında fiziki şartları da uygun olmalıdır. Eğimli arazilerde prefabrik evlerin yapımı mümkün olmamaktadır. Prefabrik evler düz bir beton zemin üzerine kurulmaktadır. 

PREFABRİK EVLER KAÇ KATLI OLABİLİR?

Prefabrik evlerin herhangi bir kat sınırlaması yoktur. Ancak bu evlerin güvenirliliği ile depreme dayanıklılığı düşünüldüğünde en fazla 2 kat olarak yapılmaktadır. Prefabrik ev yapan firmalar da 2 kattan fazla kata sahip projeler yapmamaktadırlar. Prefabrik evler betonarme evlerin üzerine de kurulabilmektedir. Böyle bir durumda kat sayısı karışık olarak daha fazla olabilir. 

PREFABRİK EV UCUZ MUDUR?

Prefabrik evlerin maliyetleri de oldukça merak ediliyor. Prefabrik evlerin bir maliyet avantajı bulunmaktadır ama bu evlerin çok düşük bütçelerle yapılabilmesi pek mümkün değildir. Lakin betonarme ev maliyetleri ile karşılaştırıldığında prefabrik evler ucuz olarak değerlendirilebilir. Yalnız projenin büyüklüğü ile 1 Milyon TL'nin üzerinde dahi yaptırılabilecek prefabrik evler bulunmaktadır.

EN UCUZ PREFABRİK EV KAÇ TL'DİR?

Standart prefabrik ev büyüklükleri 40 metrekareden başlamaktadır. Bu evler oldukça mütevazi bir büyüklüğe sahip olurken prefabrik evlerde olması gereken tüm niteliklere de sahiptirler. Farklı firmalar farklı fiyatlar veriyor olsalar da ortalama fiyatlara göre 40 metrekarelik bir prefabrik ev 110 Bin TL'ye yaptırılabilir. Bu fiyatın altında ve üstünde farklı fiyatlar da bulmak mümkündür. Ancak bu da kullanılan malzemenin kalitesinden kaynaklanmaktadır. Düşük kalite malzemeden yapılan prefabrik evler daha ucuz olabildiği gibi bu evlerin ömürleri pek uzun değildir.