Acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iller için karar verdi!

Bazı illerde çeşitli projelerin devamı için vatandaşların bazı taşınmazları hakkında acele kamulaştırma kararları verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girdi.
Acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iller için karar verdi!

Türkiye’de bazı illerde çeşitli projelerin yapımı veya devamı için vatandaşların mülkiyetlerinde bulunan taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararları alındı. Bu kararlar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan bu acele kamulaştırma kararlarında kamulaştırma işlemini yapmak için yetkilendirilen kurumlar da belirlenerek açıklandı.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI İÇİN KAMULAŞTIRMA

Bayburt’un Demirözü ilçesine doğalgaz ulaştırılabilmesi için RMS-A şehir giriş istasyonunun yapılabilmesi içi Esentepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmazın acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu taşınmazın tapuda tescilinin Hazine adına yapılacağı ve acele kamulaştırma işleminin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılacağı açıklandı.

VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİKLERİ İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan bir diğer acele kamulaştırma kararına göre Ankara’nın Mamak ilçesinde Nenek Mahallesi sınırları içerisinde kalan bazı taşınmazların Savunma Sanayii ve Geliştirme Enstitüsü’ne ait patlatma test alanı yakınlarında bulunduğu gerekçesiyle vatandaşların can ve mal güvenlikleri için acele kamulaştırılmalarına dair hüküm verildi. Bu kamulaştırma işlemi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından yapılacak.

Acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iller için karar verdi!

ELEKTRİK PROJELERİNİN YAPIMI İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMALAR

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nün 154 kV Polateli 380 TM İrtibatları Projesi kapsamında güzergahlara isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmalarına hükmedildi. Gaziantep’te belirlenen taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı bildirildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde yapılacak olan Soma Kolin TES elektrik üretim tesisi için gerekli olan taşınmazların acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Bu taşınmazlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılacak ve ilgili taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilecekler.

154 kV Pülümür TM İrtibat Hatları Projesi’nin güzergahına isabet eden bazı taşınmazlar için de acele kamulaştırma kararı verildi. Kamulaştırma işleminin ise Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı bildirildi.