Bakan Şimşek açıkladı! Konuta erişilebilirlik her kesim için kolaylaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut fiyatları ve konuta olan erişimle ilgili olarak değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Bakan Şimşek'in açıklamalar yakından takip edilirken son olarak konut erişiminin kolaylaşacağı ifade edildi.
Bakan Şimşek açıkladı! Konuta erişilebilirlik her kesim için kolaylaşacak

Türkiye'de enflasyon yükselişini sonlandırmak adına atılan kararlı adımlar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artışlarının ardan faizi yüzde 50 seviyesinde sabitlendi. Faiz artışları banka kredilerinde faizin artmasına neden olurken konuta olan talep de hayli düştü.

Hem faizlerin yükselmesi hem de konut satış fiyatlarının artması nedeniyle konuta olan erişim düşerken bu durumun önüne geçmek adına da çeşitli adımların atılacağı ifade edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuta olan erişimin düşmesi ile beraber talebin de azaldığını ifade ederken kentsel dönüşüm ve konut arzının artmasını sağlayacak yeni çalışmaya ilişkin bilgi verdi.

''KONUTA ERİŞİLEBİLİRLİK HER KESİM İÇİN KOLAYLAŞACAK''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanı ile konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacağını ve yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini açıkladı. Bakan Şimşek, "Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılacak düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak." değerlendirmesinde bulundu. Bakan Şimşek, SPK'nin hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) kurulmasına ilişkin düzenlemede son aşamaya gelindiğini bildirirken "Kurul tarafından yapılacak düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasında düzenlemeyle, bu fonların portföyleri uygun hale getirilip tür değişikliği yapılacağından bahsetti. Bakan Şimşek, konut arzının artmasıyla beraber konut fiyatlarının yukarı yönlü piyasa baskısının azalacağını ve böylelikle konuta erişilebilirliğin her kesim için kolaylaşacağının altını çizdi.

Bakan Şimşek düzenlemeyle ayrıca toplumda genel anlamda tasarruf eğiliminde artış beklendiğine de dikkati çekti.