Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni arazi toplulaştırma ve acele kamulaştırma kararları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni acele kamulaştırma ve arazi toplulaştırma kararları 6 Haziran tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni arazi toplulaştırma ve acele kamulaştırma kararları!

Tüm dünyada artan nüfus ve kuraklık nedeniyle kıtlık riski hızla yükselmeye devam ederken Türkiye'de artan riske karşı verimli tarım arazilerini koruma kararı almıştı. Bu kapsamda tarım arazilerinin bölünmesini engellemek adına arazi toplulaştırma kararları alınırken bu kararlardan biri daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

6 Haziran tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları kapsamında Diyarbakır ve Batman illerinde acele kamulaştırma yapılacağı açıklanırken Kırıkkale, Kahramanmaraş ve Konya illerinde ise yürütülen projeler nedeniyle acele kamulaştırma yapılacağı ifade edildi. İşte o kararlar ve detaylar..

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Diyarbakır ve Batman İllerinde Bulunan Bazı Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8612)

8614.jpg

–– 154 kV Türkoğlu OSB Transformatör Merkezi Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8614)

8613.jpg

–– Kırıkkale İli, Çelebi ve Keskin İlçelerinde Kurulması Planlanan Doğal Gaz Dağıtım Tesislerinin Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8615)

8615.jpg

–– 154 kV Alibeyhöyüğü-Alakova Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8616)

8616.jpg

Söz konusu kararlar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken belirtilen projelerin güzergahında yer alan taşınmazlar kamu yararı nedeniyle itiraz hakkı sonraya bırakılarak acele kamulaştırma kapsamına sokulacak. Taşınmazlar kamulaştırılacak ve mülkiyeti devlete geçecek.

Genel Yayın Yönetmeni