Dar Evler İçin Pratik Çözümler Nelerdir?

Dar ve küçük evler için pratik çözüm önerileri ile dekorasyonda başarıyı yakalayabilirsiniz.
Dar Evler İçin Pratik Çözümler Nelerdir?

Dar ve küçük evler için pratik çözüm önerileri ile dekorasyonda başarıyı yakalayabilirsiniz.

Günümüzde konut projelerinde metrekare fiyatlarının büyük bir hızla yükselmesi pek çok kişinin 1+1 daireler ve stüdyo daireler gibi daha küçük dairelere yönlendirmeye devam ediyor. 3+1 daireler için ise 100 metrekare gibi düşük metrekarelerin ayrılması da dar ev dekorasyonu için çözümler üretilmesini kaçınılmaz bir hale getiriyor. Peki, dar evler için pratik çözümler nelerdir?



Dar Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?





Bu alanda hizmet veren bir iç dekorasyon uzmanından yardım alarak daha etkili sonuçlar almanız mümkündür. Dekorasyonu kendiniz yapmak isterseniz de bu durumda internet üzerinden dar evlere pratik çözümler hakkında araştırma yaparak fikir edinebilirsiniz. Eviniz küçükse bu durumda en büyük önceliğiniz dar evlere pratik mobilyalar üreten markaları tercih etmenizdir. Örneğin masa için mutlaka duvara yaslanan bir model tercih etmeli, sandalyelerin tamamının masanın içine geçmesine dikkat etmeni gerekir. Buna ek olarak açık mutfak olarak tasarım yapıyorsanız mutfağın önünde yer alan bir set ile yemek masası sorununu çözebilirsiniz.



Küçük Ev Dekorasyonu İçin Asma Kat Önerileri





Eviniz çok küçükse bu durumda isterseniz asma kat çıkarak kendinize ek bir alan oluşturabilirsiniz. Özellikle de dar çocuk odaları için mucize çözümler sunan asma katlar sayesinde en azından yatağınızı koyacağınız alan için yaşadığınız sorunu çözmeniz mümkündür. Altını spot ışıklandırma yaparak daha şık bir görünüm kazandıracağınız bu dekorasyon önerisi ile kendinizi ek bir alan oluşturabilirsiniz.



Dar Evler İçin Ranza Modelleri





Yine evleri dar olan kişiler için özenle tasarlanan ranza modelleri de bulunmaktadır. Bu ranzaların içerisinde hem dolap, hem çalışma masası hem de yatak alanı bulunduğu için son derece işlevseldir. Kesinlikle çocuğunuzun odası darsa bu tip tasarımları tercih ederek daha ferah bir yaşam alanı oluşturmanız da mümkündür.