Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi son gün 31 Mayıs 2024'te doluyor

Mayıs ayının gelmesi ile beraber emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme tarihi uyarısı yapıldı. 1. taksit son ödeme tarihi için geri sayım başladı.
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi son gün 31 Mayıs 2024'te doluyor

Tapu sahiplerinin ödemekle yükümlü tutulmuş oldukları emlak vergisi için birinci taksit ödeme dönemi başladı. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan kişiler haricinde tüm konut, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmazı olan kişiler emlak vergisi ödemekle yükümlü tutuluyor.

Bu kişiler her sene Mart ayı itibari ile emlak vergisi ödemelerine başlarken emlak vergisi son ödeme tarihi ise 31 Mayıs tarihi itibari ile doluyor. Bu nedenle halen emlak vergisi ödemeyen kişiler için geri sayım başladı. İsteyen kişiler emlak vergisini tek seferde peşin olarak ödeyebilirken isteyen kişiler ise emlak vergisi ödemelerini 2 eşit taksit halinde yatırabiliyorlar.

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak vergisinde son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Her sene olduğu gibi isteyen tapu sahipleri 31 Mayıs tarihine kadar tahakkuk eden vergi borçlarının tamamını tek seferde ödeyebilecekleri gibi istemeleri durumunda ise 2 eşit taksit halinde ödeyebilecekler.

Taksitle ödeme yapmak isteyen kişiler ilk taksit tutarını 31 Mayıs 2024 tarihine kadar yatıracaklar. İkinci taksit ödeme tarihi ise Kasım ayında gerçekleşecek. 1 Kasım 2024 tarihinde ikinci taksit ödeme tarihi başlayacak ve Kasım ayının son iş gününe kadar sürecek. 29 Kasım 2024 tarihinde ise emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi dolacak.

Emlak vergisi ödemeleri belediyelerin veznelerinden yapılabileceği gibi aynı zamanda banka şubeleri, internet şubeleri ve kredi kartı ile taksitle ödeme de yapılabilecek.

Genel Yayın Yönetmeni