Emlak vergisi borcunu ödemeyenlere gecikme cezası açıklandı

31 Mayıs 2024 tarihi itibari ile emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi dolan kişilere uygulanacak olan gecikme cezası açıklandı. Borcunu geciktirenler para cezası ödeyecek.
Emlak vergisi borcunu ödemeyenlere gecikme cezası açıklandı

Taşınmaz sahipleri için tahakkuk eden emlak vergisi borcu için son ödeme tarihi dün itibari ile doldu. 31 Mayıs 2024 tarihi itibari ile emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer almayan tüm tapu sahipleri için emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi dolmuş oldu.

Borcu olan ancak dün itibariyle bu borcunu ödemeyen kişiler için emlak vergisi gecikme cezası tahakkuk ettirilecek Borcunu geciktiren kişiler için para cezası hesaplanacak. Yüksek faiz oranları nedeniyle cezalar katlanarak artacağı için emlak vergisi borcu olanların bu borçlarını yatırmaları gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ BORCU GECİKME CEZASI FAİZİ 2024 YÜZDE KAÇ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hatırlanacağı üzere yıl başında yeniden değerleme oranı üzerinden tüm gecikme cezalarına zam gelmiş, bu kapsamda emlak vergisi gecikme cezası da zamlanmıştı. Söz konusu oran 2024 yılı için yüzde yüzde 4,5 olarak açıklandı. Yani borcu olan kişiler bu borçlarını ödemedikleri zaman aylık yüzde 4,5 oranında gecikme faizi ödeyecekler.

EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Ülkemizde tapu dairesi üzerinden yapılan tüm satışlarda ve devir işlemlerinde emlak vergisi borcu yoktur yazısı istenmektedir. Bu nedenle ev, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmazı olan kişilerin emlak vergisi borçlarını düzenli olarak ödemeleri gerekmektedir. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs tarihi itibari ile dolarken borcunu taksitli ödemek isteyen kişiler için ise ikinci taksit ödeme dönemi ise Kasım ayında başlayacak.

Genel Yayın Yönetmeni