Emlak yetki belgesi başvurularında 31 Aralık'a kadar mesleki deneyim şartı kaldırıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kararın ardından detaylar da merak konusu oldu.
Emlak yetki belgesi başvurularında  31 Aralık'a kadar mesleki deneyim şartı kaldırıldı

Resmi Gazete'de çeşitli kararlar kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam ediyor. Resmi Gazete kararları vatandaşların gündeminde yer alırken emlak yetki belgesi ile ilgili başvuru yapacakları ilgilendiren yeni bir karar gündeme geldi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EMLAK YETKİ BELGESİ MESLEKİ DENEYİM ŞARTI 31 ARALIK'A KADAR ARANMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre değişikliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmelerce 31 Aralık'a kadar yapılan yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacağı ifade edildi.

emlak.jpg

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada emlak sektöründe kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önlenmesi ve kaliteli hizmet sunumu sağlanarak tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin yürürlükte olduğu anımsatıldı. Ayrıca Bakanlık söz konusu süreyi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olurken sektörde yaşanan sıkıntıların da ortadan kaldırılması amaçlandı. Söz konusu düzenlemeyle emlak piyasasında kayıt dışılığın ve haksız rekabetin önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.