Ev alamayanların tercihi konteyner evler! 80 bin TL’den başlıyor

Pandemi sonrasında ev fiyatları kadar kira fiyatlarının artış göstermesi sebebi ile vatandaşlar çareye farklı yöntemler aramakta buluyor. Son dönemlerde ev alamayanların tercihi konteyner evlerden yana oluyor. İşte konteyner evler hakkında merak edilenler
Ev alamayanların tercihi konteyner evler! 80 bin TL’den başlıyor

Ev fiyatlarını araştıranlar artık 1 milyondan büyük rakamlarla karşılaşınca nasıl ev alacaklarını karar kara düşünmeye başladı. Son dönemlerde resmen trend haline gelen konteyner evlerin fiyatı ne kadar? Konteyner evler için izin almak gerekiyor mu?

Hem pratik hem kullanışlı hem de modern olması ile son dönemlerde ev alacakların tercihleri arasında olan konteyner evlerde normal evlere kıyasla fiyat açısından oldukça avantajlı duruyor. Konteyner evlerin maaliyeti yapının durumuna ve içinin özelliklerine göre farklılık gösterebiliyor. Ancak piyasada aktarılan son haberlere göre konteyner evlerin ortalama maaliyeti 80 bin TL’den başlıyor 100 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Fiyatın durumunu konteyner evlerin boyutu ve özellikleri belirliyor.

KONTEYNER EVLER İÇİN İNŞAAT RUHSATI GEREKİR Mİ?

Konteyner evlerin fiyatlarının son derece uygun olması ve daha kullanışlı olması sebebi ile sıkça araştırılıyor. Ancak bu tür yapılar için de inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Konteyner ve prefabrik yapıların kullanımı için yapı ruhsatı alınması şarttır.

KONTEYNER EV ÖNCESİ NE HAZIRLIK YAPILMALIDIR?

Konteyner evlerinin yerine konulmadan önce bir takım hazırlıkların tamamlanması gerekiyor. ilk olarak zeminin hazırlanması, su ve elektrik tesisatının yapılması ve temel dökümü işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Konteyner evlerin vinç aracılığı ile konulacağı arazilerin durumu da fiyatı etkileyen kriterler arasında bulunuyor.

Taşınabilir bir ev olsa bile mutlaka yapının konumlandırılmadan önce belediyeden gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor. Diğer yandan konteyner evlerin arsaya konulabilmesi için yapının imarlı olması büyük önem arz ediyor. İzinsiz yapıların kanun noktasında ciddi para cezalarının olabileceğinin de unutulmaması gerekiyor.