Küçük Oda Dekorasyonu Püf Noktaları Nelerdir?

Konut projelerinde metrekare fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken odaların metrekare ölçüleri de küçülmeye devam ediyor.
Küçük Oda Dekorasyonu Püf Noktaları Nelerdir?

Konut projelerinde metrekare fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken odaların metrekare ölçüleri de küçülmeye devam ediyor.

Küçük odalar pek çok kişi tarafından kullanılmayan eşyaların depolanması amacı ile kullanılırken aslında bazı küçük püf noktaları uygulayarak bu alanları da işlevsel bir hale getirmek mümkün oluyor. Peki, küçük oda dekorasyonu püf noktaları nelerdir?



Asma Kat Çıkarak Kendinize Alan Yaratın





Odanızın çok küçük olduğundan dert yanıyorsanız bu durumda asma kat çıkarak kendinize aynı oda içerisinde yeni bir alan oluşturabilirsiniz. Örneğin küçük yatak odası dekorasyonu için çözüm arıyorsanız yatağınızı asma kat yaparak bu üst kata taşıyabilir, alt tarafına da çalışma masanızı yerleştirebilirsiniz. Tabi burada odanın yüksekliği de önemlidir ve bunun için yeteri kadar yüksek bir odaya sahip olmanız gerekir. Ancak özellikle de stüdyo daire dekorasyonu için bu yöntem tercih edilmekte olup dar odaların dekorasyonu konusunda da oldukça iyi sonuçlar vermektedir.





Fazla Eşya Kalabalığı Yapmayın





Alanın zaten dar olduğu bir yere gereksiz eşyaları koyarak ortamı boğmayın. Küçük oturma odası dekorasyonu konusunda yapılan en büyük hata ortaya birde gereksiz yere orta sehpa modelleri koymaktır. Zaten dar olan alanı daha da daraltacak bu orta sehpa model olarak ne kadar güzel olursa olsun ortamda rahatsızlık yarattığı için bir süre sonra zaten kaldırılmak zorunda kalınacaktır. Bunun yerine uzanabileceğiniz uzun bir koltuk ve gelen misafirlerinizin oturabileceği küçük bir koltuk, yine küçük ama modüler bir televizyon ünitesi modeli ile dekorasyon tamamlanmalıdır.





Sadelikten Vazgeçmeyin





Asla sadelikten vazgeçmeyin. Dar olan alanda kullanılan her fazla eşya bir süre sonra sizi sıkmaya ve üzerinize gelmeye başlayacaktır. Özellikle de küçük oda dekorasyonu püf noktaları arasında en önemli gereksiz aksesuar ve dekoratif ürün kullanımından kaçınmaktır. Dekorasyonda en önemli önceliğiniz doğru ürünü doğru yerde kullanmaktır. Şık dekoratif objeler tercih edilmeli ancak dar oda dekorasyonu için çok sayıda eşya aynı yerde asla kullanılmamalıdır.