Merkez Bankası açıkladı! Nisan ayı konut fiyat endeksi reel olarak azaldı

Merkez Bankası konut fiyat endeksi Nisan 2024 raporu yayımlandı. Merkez Bankası tarafından yayımlanan bültenle nisan ayı konut fiyat endeksinin nisan ayında reel olarak azaldığı ortaya çıktı.
Merkez Bankası açıkladı! Nisan ayı konut fiyat endeksi reel olarak azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyatları ile ilgili verileri açıklamaya devam ediyor. TCMB tarafından 25 Haziran tarihinde yayımlanan Nisan 2024 Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri belli oldu.

TCMB konut fiyatlarında yaşanan son gelişmelere yer verdiği Konut Fiyat Endeksi Nisan 2024 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor ile konut fiyatlarının artış hızını ortaya seren ve üç büyük ildeki metrekare fiyatlarını da aktaran endeksi paylaşıldı.

MERKEZ BANKASI NİSAN 2024 KONUT FİYAT ENDEKSİ YÜZDE KAÇ ÇIKTI?

TCMB konut fiyat endeksi raporuna göre nisan ayında aylık bazda yüzde 2,2 oranında artış gösterse de endeks yüzde 48,4 oranında artış ile son bir yılın en düşüğünde gerçekleşti. Ayrıca endeks geçtiğimiz son bir yılın en düşüğünde gerçekleşti.

TCMB'nin Nisan 2024 KFE açıklamasında ise "Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 13,3 oranında azalış göstermiştir.

ekran-goruntusu-2024-06-25-101428.png

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 20 24 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 2,1 3,0 ve 1,9 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 37,6 58 9 ve 45,1 oranların da artış göstermiştir." ifadeleri yer aldı.