Tapusu olanlara duyuruldu 14 gün sonra 3.500 TL yatıracaksınız

Milyonlarca tapu sahibine kritik son ödeme tarihi uyarısı geldi. Konut, işyeri , arsa, dükkan, yazlık, hobi bahçesi gibi taşınmaz sahibi olan kişiler için emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi başlıyor.
Tapusu olanlara duyuruldu 14 gün sonra 3.500 TL yatıracaksınız

Milyonlarca konut, işyeri, arsa, tarla ve dükkan sahibi olan yani tapusu olan kişilere kritik uyarı yapıldı. Yapılan uyarı kapsamında emlak vergisi ödeme tarihleri hatırlatıldı. Taşınmaz sahipleri her sene düzenli olarak emlak vergisi ödemekle yükümlü tutuluyordu. 

Emlak vergisinde yıllık olarak ödemeler her sene Mart ayında başlarken Mayıs ayının son gününe kadar isteyen kişiler toplam vergi borçlarını tek seferde isteyen kişiler için ise 2 eşit taksitle ödeme imkanı tanınıyor. İşte Mayıs ayında ödemesini peşin olarak yapmayan ve taksitli olarak ödemeyi seçen kişiler için 2. taksit ödeme dönemi başladı. 

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Mayıs ayına kadar emlak vergisi ödemesini taksitle yaparak 1. taksit ödemesini yapanlar için 2. taksit ödeme dönemi başladı. Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi hatırlatılması yapılırken emlak vergisini ödemeyen kişiler için gecikme cezası uygulanacağı hatırlatılması yapıldı. Emlak vergisi ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile başlarken son ödeme tarihi ise 31 Kasım 2022 tarihinde bitecek. 

Tapusu olanlara duyuruldu 14 gün sonra 3.500 TL yatıracaksınız

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ, KİMLER ÖDER, VERGİ MUAFİYETİ KİMLERE VAR?

Emlak vergisinde de tıpkı diğer tüm vergilerde olduğu gibi muafiyet hakkı verilmekte olup bu muafiyet listesinde olanlar emlak vergisi ödemez, olmayan tapu sahiplerinin tümü emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Sahip olduğu evin tek evi olması ve 200 m2 büyüklüğe sahip olması şartı ile;

Aldığı emekli maaşının dışında başka hiçbir geliri olmayan emekliler, 

Hiçbir geliri olmayan ev hanımları, 

Hiçbir geliri olmayan işsiz kişiler, 

Şehidin dul eşi ve yetimleri emlak vergisi muafiyeti ile tapusu olmasına rağmen emlak vergisi ödemesi yapmazlar. 

Tapusu olanlara duyuruldu 14 gün sonra 3.500 TL yatıracaksınız

2022 EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA TABLOSU! KİMLER KAÇ TL EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEK?

2022 yılının Kasım ayında emlak vergisi ödeme dönemi başlarken ödeme yapılacak olan tutarlar Mayıs ayında ödenen rakamların aynısı olacak. Yani Mayıs ayında 3.500 TL olarak ilk taksit tutarını yatıran kişiler Kasım ayında ikinci taksit ödemesi olarak aynı rakamı yatıracak. Emlak vergisine yeniden değerleme oranı üzerinden her sene zam yapılmakta olup yeni rakamlar 2023 yılının Ocak ayı ile belirlenecek ve yeni zamlı ödemeler Mayıs ayında yapılacak.