15 Mart 2023 Çarşamba altın fiyatları! Gram altın kaç TL'ye yükseldi?

ABD’de yaşanan banka krizi ve ardından açıklanan ABD enflasyonu ile altın piyasasında dengeler değişti. 15 Mart 2023 Çarşamba altın fiyatları ne kadar oldu, gram altın kaç TL?
15 Mart 2023 Çarşamba altın fiyatları! Gram altın kaç TL'ye yükseldi?

Altın piyasasında tüm kurallar baştan yazılıyor. ABD ekonomisinde meydana gelen gelişmeler ile beraber altın piyasası yönünü yukarıya çevirdi. ABD’de banka krizinin ardından altın piyasası pozitif bir performans göstermeye başladı. Banka krizinin derinleşebileceği endişesi ile ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde de gerilemeler meydana geliyor. Bu da büyük yatırımcıların güvenli liman olarak altına sığınmalarını sağlıyor.

Altın yüksek miktarda alım ile karşılaşınca fiyatını hızlı bir şekilde yükseltti. ABD enflasyonunun beklentiye uygun bir şekilde gelmesi ise altın piyasası için ikinci bir pozitif veri oldu. FED’in faiz artırımında artık vites yükseltme gibi bir ihtimali kalmadı. Hem enflasyonun düşmeye devam etmesi hem de yaşanan banka krizinin sert bir faiz artırımını kaldıramayacağına dair değerlendirmeler ile 25 baz puanlık faiz artırımı ihtimali daha da kuvvetlendi. Bu da altın fiyatlarını yükselten bir etkinin ortaya çıkmasını sağladı.

KAR SATIŞLARI İLE ONS ALTINDA GERİ ÇEKİLMELER OLUYOR

Altın fiyatlarının yükselmeye başlaması ile belirli seviyelerde ons altında kar satışları meydana geliyor. Bu kar satışlarının neticesinde de fiyatlar bir miktar geri çekilebiliyor. Ardından ons altında fiyat yükselişleri sürüyor. Şu anda da bu şekilde bir piyasa oluştuğu görülüyor. Ons altın 1.904 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ederken fiyatlarda yükseliş ihtimali daha kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Gram altın ile alakalı olarak 15 Mart fiyatları belli oldu. Buna göre gram altın 1.162 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Ancak kuyumcularda yani serbest piyasada ikinci bir fiyat uygulanıyor. 15 Mart itibariyle gram altının kuyumcu fiyatının 1.181 TL olduğu bildirildi. Bu fiyatın gün içerisinde yukarı yönlü hareket etmesi beklenirken günlük veri akışının takip edileceği belirtildi.