241 Bin TL faizsiz konut kredisi! SGK'dan belge getiren Ziraat Bankası'ndan parasını alıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi imkanlarını değerlendirirken bazı devlet kurumları bazı vatandaşlara faizsiz konut kredisi veriyorlar. SGK da faizsiz konut kredisi veren kurumlar arasında yer alıyor. Peki SGK’dan hangi vatandaşlar kaç TL faizsiz konut kredisi alabilirler?
241 Bin TL faizsiz konut kredisi! SGK'dan belge getiren Ziraat Bankası'ndan parasını alıyor!

Türkiye’de ev sahibi olmak yükselen fiyatlar neticesinde oldukça zor bir hale geldi. İnsanlar konut satın almak için ekstra kaynaklara ihtiyaç duyuyorlar. Konut kredisi bu ek kaynakların temini konusunda büyük bir öneme sahip. Ancak yüksek maliyetler çok sayıda vatandaşın konut kredisi çekerek ev sahibi olmalarını engelliyor. Yine de bazı devlet kurumları bazı özel durumdaki vatandaşlara faizsiz konut kredisi verebiliyorlar.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ

“Faizsiz konut kredisi nereden çekilir” sorusuna cevap arayanlara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güzel haberi veriyor. SGK tarafından bazı ihtiyaç sahipleri tamamen faizsiz bir şekilde konut kredisi çekme imkanına sahip olabiliyorlar. Herhangi bir maliyetle karşılaşmadan çekilen bu konut kredilerinin geri ödemeleri kolay bir biçimde taksit taksit geri ödenebiliyor.

HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ ALINMASI LAZIM

SGK tarafından yapılan bilgilendirmelere göre vatandaşlara 241 Bin TL konut kredisi veriliyor. Bu kredi için vatandaşlara herhangi bir şekilde faiz maliyeti yansıtılmıyor. Kredi kullanımı için ise SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden hak sahipliği belgesi alınması gerekiyor. Bu belgeyi alanlar en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek faizsiz konut kredisi çekmek için işlemleri başlatabiliyorlar.

KİMLERE FAİZSİZ KONUT KREDİSİ VERİLİYOR?

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp ve vazife malulü olmaları nedeniyle kendilerine aylık bağlananlara bu kredi imkanı sağlanıyor. Ayrıca bu durumda olan kişilerin dul ve yetimleri de bu imkandan yararlanabiliyorlar. Harp ve vazife malulü aylığı alırken faizsiz kredi kullanma hakkından yararlanmadan vefat edenlerin dul ve yetimleri de bu imkanı kullanabiliyorlar. Ayrıca 15 Temmuz gazileri de faizsiz konut kredisi çekebiliyorlar.

KAÇ AY VADE YAPILIYOR?

SGK’nın verdiği 241 Bin TL faizsiz konut kredisinin 240 ay vade ile geri ödenebildiği bildirildi. Üstelik bu konut kredisini çekenlere çeşitli ödeme kolaylıkları da sağlanıyor. Örneğin 3 Bin TL maaşı olan birisi SGK’dan faizsiz konut kredisi çekmişse gelirinin en fazla dörtte biri kadar taksit ödüyor. Taksitlendirme krediyi kullanan kişinin gelirine göre değişebiliyor. Bu konuda net bilgi SGK’dan alınabiliyor.

Öte yandan 241 Bin TL olan faizsiz konut kredisi miktarı 2022 yılı için geçerli oluyor. Son 1 yıl içerisinde alınan evler için de bu kredi kullanılabiliyor. 2023 yılında ise SGK'nın verdiği konut kredisi miktarı arttırılacak.