317 Bin TL’ye sıfır araba! Seat açıkladı, satışlar başladı!

Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler için Seat tarafından fiyat açıklaması yapıldı. Bazı koşullarda Seat firması 317 Bin TL’ye sıfır araba satışı yapılacağını duyurdu.
317 Bin TL’ye sıfır araba! Seat açıkladı, satışlar başladı!

Otomobil sahibi olmak isteyenler kendilerine sağlanan imkanları öğrenebilmek için firmaların fiyat listelerini inceliyorlar. Bazı otomobil firmaları tarafından özel müşterilere yönelik özel fiyat açıklaması da yapılabiliyor. Bu firmalardan birisi de Seat oldu. Seat tarafından bir açıklama yapılarak ÖTV’siz satışı yapılan sıfır kilometre otomobiller için fiyat açıklaması yapıldı.

SEAT’TAN ÖTV’SiZ SIFIR KİLOMETRE ARAÇLAR!

Seat firması tarafından engelli vatandaşlara yönelik sıfır kilometre otomobil imkanı sağlanıyor. Koşullara sağlayan engelli müşteriler sıfır kilometre araç alımlarında ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Bu da otomobil fiyatlarını oldukça düşürüyor. Ancak bu imkanı herkes kullanamıyor. Bunun belirli koşulları bulunuyor. Belirli oranda engeli bulunan müşterilere devlet tarafından sağlanan bu imkana özel olarak Seat otomobil satışı yapıyor.

KOŞULLAR NELER?

ÖTV’siz otomobil satın alabilmek için yüzde 90 ve üzerinde engel olması gerekiyor. Bu kişilere sağlanan bu imkanın kullanılması durumunda kişiler 5 yıl boyunca satın aldıkları otomobilleri satamıyorlar. Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan bu kural ile devletin engellilere sağladığı bu imkanın rant kapısı olarak kullanılması engelleniyor. Eğer 5 yıllık süre dolmadan otomobilin satışı yapılmak istenirse o zaman ödenmeyen ÖTV tahsil edilerek aracın satışına izin veriliyor.

ÖTV ödemeden sıfır kilometre otomobil satın alma hakkı verilen kişiler bu hakkı 5 yılda bir kullanabiliyorlar. Bunun da bir istisnası bulunuyor. Eper satın alınan araç trafik kazasına karışıp kullanılmaz hale gelerek perte çıkarsa o zaman devlet bu hakkın 5 yıllık süre dolmadan yeniden kullanılmasına izin verebiliyor.

SEAT IBIZA ÖTV’SİZ FİYAT!

Seat Ibiza için ÖTV’siz fiyat açıklandı. Buna göre bu koşulları sağlayan kişilere Seat Ibiza 317.221 TL’ye satılıyor. Bu tutar anahtar teslim fiyatı olarak açıklandı. Devletin hak verdiği kişiler Seat firmasına başvuru yaparak bu özel fiyattan sıfır kilometre otomobil satın alma işlemi yapabiliyorlar.