400 Bin TL konut kredisi çekenler Halkbank'a 120 ayda toplam kaç TL faiz ödüyorlar?

Halkbank'tan konut kredisi çekmek isteyenler kredi maliyetlerini merak ediyorlar. 120 ay vadeli 400 Bin TL konut kredisi çekilmesi halinde Halkbank'a ne kadar faiz ödenir? İşte Halkbank'ın konut kredisi maliyet hesaplama tablosu...
400 Bin TL konut kredisi çekenler Halkbank'a 120 ayda toplam kaç TL faiz ödüyorlar?

Ev sahibi olmak isteyenler için konut kredisi maliyetlerinin büyük bir önemi var. Yüksek maliyet ile konut kredisi çekmek çok yüksek bedellerle ev satın almak anlamına geliyor. Bundan dolayı da insanlar konut sahibi olmak istediklerinde düşük faizli kredi seçeneklerini değerlendirmek istiyorlar. Peki uygun faizli konut kredisi hangi bankada? Hangi banka düşük maliyetle konut kredisi veriyor?

HALKBANK'IN KONUT KREDİSİ AYLIK FAİZİ YÜZDE KAÇ?

Konut kredisi çekmek isteyenler için oldukça uygun koşulları sağlayan bankaların başında Halkbank geliyor. Halkbank müşterilerin ev sahibi olmak için ihtiyaç duydukları konut finansmanını temin ediyor. Konut kredisi çekmek isteyen müşterilerine düşük faiz imkanı veren banka hem konut sektörünü hem de ev satın almak isteyenleri destekliyor. Bu kapsamda Halkbank aylık yüzde 1,20 faizle konut kredisi veriyor. Bankalar arasında kamu bankaları hariç bu faiz oranı ile konut kredisi kullanmanın imkanı bulunmuyor. 

120 AY VADE İLE EV SAHİBİ OLUNABİLİR!

Halkbank müşterileri konut kredisi kullanırken 120 ay vade imkanından da yararlanabiliyorlar. 10 yıllık uzun vadeyi kullanarak konut kredisi çekmek müşterinin tercihine bırakılıyor. Dileyen müşteriler daha yüksek faiz maliyetini karşılayıp daha kısa vadelerde borçlarını tamamlayabiliyorlar ama bu şekilde kredi taksitleri daha yüksek oluyor. Daha düşük aylık kredi taksiti ödemek isteyenler ise 120 ay vade seçeneğini tercih edip daha fazla faiz ödeyerek bu imkanı bulabiliyorlar. 

ESNEK ÖDEME İMKANLARI SAĞLANIYOR

Halkbank'tan konut kredisi çekmek isteyen müşteriler esnek ödeme imkanı avantajını da kullanıyorlar. Ödeme planları müşteriye özel olarak hazırlanıyor. İsteyen müşteriler aylık eşit taksit ödemeli sistemin haricinde geri ödeme planı seçebiliyorlar. 3 ayda bir eşit taksitli ödeme sistemi de tercih edilebiliyor. Gerekirse ara ödeme yapılarak taksitlerin miktarı da azaltılabiliyor. 

400 BİN TL KONUT KREDİSİNİN MALİYET HESAPLAMASI

400 Bin TL konut kredisi çekenler Halkbank'a 120 ayda toplam kaç TL faiz ödüyorlar?

Halkbank'tan 120 ay vadeli konut kredisi kullanan müşterilere aylık yüzde 1,20 oranında faiz uygulanıyor. 120 ay vadeli 400 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya her ay 6.307 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 756.866 TL oluyor. Müşteriler kullandıkları 400 Bin TL konut kredisi için Halkbank'a 10 yıl içerisinde toplamda 356.866 TL faiz ödemesi yapıyorlar.