500 Bin TL konut kredisi için faiz maliyeti hesaplandı! Vakıfbank'tan düşük faizli ev kredisi!

Konut kredisi kullanmak isteyenler için Vakıfbank son düşük faiz kampanyasını açıkladı. Ev sahibi olmak isteyenlere 500 Bin TL konut kredisi aylık kaç TL taksitle veriliyor. 500 Bin TL konut kredisi çekenler Vakıfbank'a ne kadar toplam faiz ödüyorlar?
500 Bin TL konut kredisi için faiz maliyeti hesaplandı! Vakıfbank'tan düşük faizli ev kredisi!

Ev sahibi olmak isteyenler konut finansmanlarına dair araştırmalarını hızlandırdılar. Bankaların müşterilerine sağladıkları konut kredileri ile ev sahibi olmak çok daha kolay oluyor. Ancak yükselen konut fiyatları ve bozulan ekonomik görünüm nedeniyle konut kredisi faizleri bütçeleri zorlayabilecek seviyede olabiliyor. Bu konuda ise kamu bankaları vatandaşların imdadına yetişiyorlar. Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyası ile sağlanan fırsatlar insanları ev sahibi yapıyor. 

VAKIFBANK'TAN DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşların akıllarına ilk gelen bankalardan birisi olan Vakıfbank oldukça önemli imkanlarla ev finansmanı sağlıyor. Konut kredisi çekmek için bankalar arasında faiz araştırması yapanlar Vakıfbank'ta karar kılıyorlar. Vakıfbank düşük faizle konut kredisi vermeye devam ederken şu anda müşteriler aylık yüzde 1,29 faizle konut kredisi kullanabiliyorlar. 

Aylık yüzde 1,29 faizle verilen konut kredisi çok önemli bir maliyet avantajı sağlıyor. Şu anda özel bankalar yüzde 2,05'ten düşük faizle konut kredisi vermiyorlar. Onu da sadece bir banka veriyor ve diğer bankaların kredi faizleri çok daha yüksek oluyor. Ev satın alırken yüksek maliyetli konut kredisi ile ekstra bir yük altına girmek istemeyenler de Vakıfbank'ı tercih ediyorlar. 

Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyasının bir özelliği de uzun vade oluyor. Belirli bir seviyede bulunan taksit miktarını gelirleri ile ödeyebilecek durumda olan vatandaşlar konut kredisinde uzun vadeyi tercih ediyorlar. 120 ay yani 10 yıllık vade bu açıdan konut kredisi taksitlerini biraz daha aşağı seviyeye çekebiliyor. 

500 BİN TL KONUT KREDİSİNİN FAİZ MALİYETİ NE KADAR?

500 Bin TL konut kredisi için faiz maliyeti hesaplandı! Vakıfbank'tan düşük faizli ev kredisi!

Vakıfbank'tan konut kredisi çekmek isteyenler 120 ay vadeli kredilerde aylık yüzde 1,29 faiz ile karşılaşıyorlar. 500 Bin TL konut kredisini bu şartlarda kullanan bir müşterinin aylık taksiti 8.214 TL oluyor. Toplamda ise bankaya 10 yıl sonuna kadar 985.721 TL ödeme yapılıyor. Müşterinin 500 Bin TL konut kredisi için 10 yılda ödemesi gereken ana para hariç faiz maliyeti ise 485.721 TL olarak hesaplanıyor.