6 bankadan emekli maaş promosyonlarına zam kararı! Emeklilere artık bu promosyonlar ödenecek!

Emekli maaş promosyonu ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre 6 banka emekli maaş promosyonlarına zam yapma kararı aldılar. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, Şekerbank ve Fibabanka emekli maaş promosyonları ne kadar olacak?
6 bankadan emekli maaş promosyonlarına zam kararı! Emeklilere artık bu promosyonlar ödenecek!

Türkiye’de emeklilerin bütçelerine önemli bir katkı sunan emekli maaş promosyonlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. Özel bankalar arasında yaşanan rekabet ile bazı bankalar emekli müşterilere 10 Bin TL’ye kadar varan emekli maaş promosyonu ödemeye başlamıştılar. Ancak bazı bankalar bu yarışa katılmazken o bankalardan maaşlarını alan emeklilere çok düşük promosyon ödemeleri yapılıyordu.

SGK DEVREYE GİRDİ PROMOSYONLARA ZAM GELDİ!

Emekli müşterilere komik sayılabilecek promosyon ödemesi yapan bankalara SGK müdahalesi geldi. Bankalar ile tek tek görüşen SGK emekli maaş promosyonlarına zam yapılması için anlaşma sağladı. Özellikle emeklilere düşük tutarlı maaş promosyonu ödemesi yapan bankalar artık bu uygulamadan vazgeçmek zorunda kalacaklar.

SGK bankaların emeklilere maaş promosyonu olarak verebilecekleri asgari tutarları belirledi. Buna göre 3.500 TL’ye kadar maaşı olan emeklilere 3.000 TL’den, 3.500 TL ile 7.500 TL arasında maaşı olan emeklilere 3.500 TL’den, 7.500 TL ile 10 Bin TL arasında maaşı olan emeklilere 4.500 TL’den ve 10 Bin TL’nin üzerinde maaşı olan emeklilere 5.000 TL’den az maaş promosyonu verilemeyecek.

6 BANKA EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARINA ZAM YAPACAK!

SGK tarafından alınan bu karar ile beraber 6 banka emekli maaş promosyonlarına zorunlu olarak zam yapacaklar. Bu bankalar arasında kamu bankaları da bulunuyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli maaş promosyonu için müşterilere 3 yıllık anlaşma karşılığında 750 TL ödeme yapıyordular. Şimdi bu maaş promosyonu ödemelerine zam yapılacak. Emeklilere en düşük 3.000 TL maaş promosyonu ödemesi vermek zorunda kalacaklar. Maaş baremine göre kamu bankalarının emeklilere ödeyecekleri promosyonlar en az 3.500 TL, 4.500 TL ve 5.000 TL seviyelerine çıkacak.

Emeklilere düşük maaş promosyonu veren bankalar arasında Şekerbank da yer alıyordu. Emeklilere 750 TL maaş promosyonu veren bankalar arasında yer alan Şekerbank da promosyonlara zam yapacak. Şekerbank en düşük maaş promosyonunu en az 3.000 TL şeklinde belirleyecek.

Fibabanka da emeklilere 750 TL maaş promosyonu veriyor. Bu bankanın çalışmalara başladığı ve emekli maaş promosyonunu 4-5 kat arttıracağı bildirildi. Emekli maaş promosyonu için Fibabanka SGK’nın belirlediği alt sınırlara göre zam yapacak.

Emeklilere düşük maaş promosyonu veren bankalardan olan Denizbank emekli müşterilere 1.750 TL maaş promosyonu ödemesi yapıyor. Bu banka da emekli maaş promosyonu kampanyasını güncelleyerek ödemelere zam yapacak.

Emekli maaş promosyonları ile alakalı en güncel gelişmeleri ilk olarak öğrenmek için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz:

ANDROİD UYGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

APPLE UYGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI DAHA FAZLA ARTABİLİR!

Bankaların emekli maaş promosyonları için zam yapacak olmaları daha yüksek zam beklentisinin de oluşmasını sağladı. SGK tarafından belirlenen tutarlar en düşük promosyon tarifleri olarak ilan edildi. Bankalar bu tutarların üzerinde emekli maaş promosyonu verebilecekler. Bu 6 banka yeni emekli maaş promosyonu kampanyalarını 1 Kasım 2022 tarihine kadar açıklayacaklar.