Ailelere her ay 1.250 TL devlet desteği! Paranızı PTT şubelerinden alabilirsiniz!

Aile Bakanlığı tarafından ailelere nakit destekler verilmeye devam ediliyor. Ailelere devlet destek ödemeleri yapılacak. Aileler PTT’den 1.250 TL nakit desteklerini çekebilecekler. Peki kimlere, ne zaman ödeme yapılacak?
Ailelere her ay 1.250 TL devlet desteği! Paranızı PTT şubelerinden alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler desteklenmeye devam ediliyor. Aile destek yardımı kapsamında ihtiyaç sahipliğine göre aileler farklı miktarlarda her ay nakit desteği alıyorlar. Her ay yapılan bu ödemeler aile bütçeleri için önemli bir katkı olabiliyor. Peki kimler bu aile desteklerinden yararlanabilecekler? Bu destek başvuruları nasıl yapılıyor?

E-DEVLET KAPISI’NDAN BAŞVURULAR YAPILIYOR

Aile destek yardımı ödemeleri için vatandaşlar nereden başvuru yapabileceklerini merak ediyorlar. Vatandaşların şartları karşılamaları durumunda başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. E-devlet sisteminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmetleri arasından aile destek yardımı başvurusu üzerinden başvuru işlemleri yapılabiliyor. Ayrıca bir başka başvuru imkanı da sunuluyor. Vatandaşlar ikametgah adreslerinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de bu başvurular yapılabiliyor.

ÖDEMELER 1.250 TL’YE YÜKSELDİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca vatandaşlara ödenecek olan bu aile destek ödemeleri için bütçe artırımına gidildi. Bu destek ödemeleri başladığında 15 Milyar TL’lik bir kaynak ayrılmıştı. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla bu bütçe 40 Milyar TL’ye çıkarıldı. 450 TL ile 600 TL arasında ödenen aile destekleri de 850 TL ile 1.250 TL arasına çıkarıldı.

ZAMLI YARDIMLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile desteklerine yapılan zamların ne zaman ödemelere yansıyacağı merak ediliyor. Aile Bakanlığı her ay bir önceki ayın destek ödemesini yapıyor. Bu kapsamda Eylül ayı ödemeleri Ekim ayında yapıldı. Sosyal yardımlara yapılan bu zam ise Ekim ayı ödemelerin kapsıyor. Zamlı 1.250 TL aile destek ödemelerini vatandaşlar Kasım ayının ilk haftasında alabilecekler. Ödemeler vatandaşlara PTT şubelerinden yapılacak. Kimlik kartlarıyla PTT şubelerine gidecek olan vatandaşlar 1.250 TL’lik ödemelerini tahsil edebilecekler.

HAZİRAN AYINA KADAR HER AY ÖDEME YAPILACAK!

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara yapılacak bu sosyal yardımlar sürekli devam edilecek devlet destekleri içerisinde yer almıyor. Ekonomik kriz ortamında ailelerin desteklenmesi için uygulanan bu yardım paketi Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek. Bu sosyal yardımı alacak olan vatandaşlar son ödemeleri Haziran 2023’te alacaklar. Ayrıca bu sosyal yardıma Ocak 2023’te bir zam daha yapılacak.