AK Partili belediyeden işçi maaşlarına rekor zam! 2023 asgari ücret zammı için bu oran mı uygulanacak?

2023 asgari ücret zam tahmini için rakamlar peş peşe açıklanmaya devam ederken AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan imzalar milyonlarca asgari ücretli çalışana da umut ışığı yaktı. Asgari ücrete Ocak zammı ne kadar, yüzde kaç olacak?
AK Partili belediyeden işçi maaşlarına rekor zam! 2023 asgari ücret zammı için bu oran mı uygulanacak?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile vatandaşların alım güçleri büyük oranda düşerken Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı konuşmasında meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında vatandaşa bir kere daha enflasyona karşı ezdirmeme sözü vermişti. Asgari ücrete yapılacak olan zam merak konusu olurken yapılan açıklamalar vatandaşın zam beklentisini de arttırmıştı. 

İTO Başkanı Şekip Avgadiç tarafından yapılan açıklamada enflasyonun birkaç puan üzerinde zamma yeşil ışık yakılmış, patronlar çalışanlara refah payını arttırmak için ilave zam yapılması konusunda görüş birliğine varmıştı. Yaşanan sürecin ardından gözler asgari ücret zammı için açıklanacak rakama çevrilirken konu hakkında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. 

AK PARTİLİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 75 ZAM YAPTI! 

AK Partili belediyeler arasında yer alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışanlarına yapılan zam milyonlarca kişide asgari ücrete rekor zam beklentisi oluşmasına neden oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Şahin Girmenç tarafından imzalanan protokol kapsamında belediye bünyesinde çalışan 2 bin 800 işçinin maaşına yüzde 75 oranında zam yapıldı. 

AK Partili belediyeden işçi maaşlarına rekor zam! 2023 asgari ücret zammı için bu oran mı uygulanacak?

Yapılan artış sonrasında konuşan Sekmen "Toplu iş sözleşmemizde işçi yevmiyelerine, aylıklarla birlikte ödenen, sosyal yardım başlığı adı altında yemek yardımı, taşıt yardımı, yakacak yardımı ve çocuk yardımına yüzde 75'i aşan oranda artış yaptık. Öğrenim yardımı, evlenme yardımı ve askerlik yardımlarına ortalama yüzde 150 oranında zam yaptık. Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyelerini de 500 liraya çıkardık. Hayırlı ve uğurlu olsun" diyerek yapılan zammın herkese hayırlı olmasını diledi. 

AK Partili belediyeden işçi maaşlarına rekor zam! 2023 asgari ücret zammı için bu oran mı uygulanacak?

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI TAHMİNİ NE KADAR, ZAMLI MAAŞ OCAK AYINDA KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücrete yapılan yüzde 75 oranında zam asgari ücret için açıklanan rekor zam oranı bu rakam mı olacak sorusunu getirirken hatırlanacağı üzere asgari ücrete en son Temmuz ayında zam yapılmıştı. Temmuz ayında asgari ücrete tarihte ilk kez ara zam yapılmış ve enflasyon zammı güncellemesi ile rakam 5 bin 500 liraya çıkartılmıştı. 

Ekonomistlerin 2023 asgari ücret tahmini 8 bin 500 TL olarak açıklanırken yüzde 75 zam beklentisinin gerçekleşmesi halinde ise bu rakamın 4 bin 125 liralık zamla 9.625 liraya yükseleceği belirtiliyor. Son dönemde kulislerde 9 bin TL üzeri rakamın telaffuz edilmesi de Erzurum Belediyesi'nin açıkladığı zam oranı ile örtüşüyor. İddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günler gösterecek...