Akaryakıt yine zamlandı! Pompa fiyatları değişti!

Döviz kuru ile petrol fiyatlarındaki artışlar akaryakıtta ardı ardına yeni zamların kapısını araladı. Akaryakıt sektörü kaynaklarından yeni bir zam haberi daha geldi. Benzinin litre fiyatına yine zam geldiği açıklandı.
Akaryakıt yine zamlandı! Pompa fiyatları değişti!

Türkiye’de araç sahipleri son dönemlerde ardı ardına akaryakıt zammı haberi almaya başladılar. Hem benzin hem de motorin için farklı farklı zam kararları açıklanırken akaryakıt fiyat tabelaları da bu yönde değişiyor. Bu zamların nedenleri sorgulanmaya başlanırken akaryakıt sektöründe son fiyatlamaları değiştiren gelişmeler de belli oldu.

DOLAR KURU YÜKSELİYOR!

Akaryakıt maliyet hesaplaması yapılırken tüm hesaplama dolar üzerinden yapılıyor ve ardından dolar kuru kullanılarak Türk lirasına çevriliyor. Dolar kurunda herhangi bir yükseliş olması durumunda TL cinsinden bu maliyetler de artıyor. Son günlerde dolar kurunda yükselişlerin olduğu takip ediliyor. Bugün dolar kuru 19,91 TL seviyesine kadar çıkarak 20 TL sınırına dayanmaya başladı. Üstelik serbest piyasada dolar kuru 21,36 TL’den işlem görüyor.

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM!

Petrol fiyatları akaryakıt maliyetlerinde en önemli belirleyici veri oluyor. Son günlerde petrol fiyatlarında bir yükseliş meydana geldiği görülüyor. Brent petrolün varil fiyatı yatay pozisyonda ilerliyordu. Ancak bu fiyat şu anda 78 doları geçti. Son haftaların en yüksek fiyatına ulaşan brent petrol akaryakıt maliyetlerini yükseltici bir etki yaparak fiyatların yeniden belirlenmesine neden oldu.

BENZİNE YİNE ZAM GELDİ!

Benzinin litre fiyatına Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece yarısından itibaren 76 kuruş zam yapılmış ve zamlı fiyatlar pompa fiyatlarına yansıtılmıştı. Akaryakıt sektöründen gelen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren benzine bir zam daha geldi. Bu zammın miktarının ise 75 kuruş olduğu bildirildi. Bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarını değiştiren benzin zammının ardından bu hafta içinde benzin fiyatları 1,51 TL artmış oldu.

MOTORİNE ZAM YOK!

Benzine ardı ardına zamlar gelirken vatandaşlar motorin zammı için de endişeli bir beklentiye girdiler. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre motorin zammını henüz gerektirecek bir maliyet farkı oluşmadı. Şu anda motorin zammına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak kur yükselişleri sürerse kısa bir süre içerisinde motorin zammı için de açıklama yapılması bekleniyor.