Altın çok kritik viraja girdi! İslam Memiş gram altın için fiyat hedefini açıkladı!

Finansal değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair yeni değerlendirmelerde bulundu. FED’e dikkat çeken İslam Memiş altın piyasası için çok kritik bir süreç başladığını söyledi. Altın fiyatları ne kadar olur?
Altın çok kritik viraja girdi! İslam Memiş gram altın için fiyat hedefini açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş finansal değerlendirmelerde bulundu. Yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtlayan İslam Memiş bundan sonra yaşanabilecek gelişmeleri masaya yatırdı. Altın fiyatlarına dikkat çeken İslam Memiş FED için de faiz kararına göre pozisyon alınması gerektiğini belirtti. Peki altın fiyatları ne kadar olacak?

MERKEZ BANKASI FAİZLERİ YÜZDE 9’A DÜŞÜRECEK!

İç piyasalara dair bir değerlendirme yapan İslam Memiş, “Oldukça karışık bir dönemden geçiyoruz. Piyasalarda ne yapılacağı bilinmiyor. Merkez bankaları çıkmazdalar. Bizim Merkez Bankası’nın artık faiz indirimi yapacağını biliyoruz. Bu hafta 100 baz puanlık bir faiz indirimi ile karşılaşacağız. Baz etkisi ile enflasyonda düşüşler olacak. Bundan dolayı yıl sonunda faizleri yüzde 9’a düşürecekler. Faiz düşürülerek enflasyonun düşürüleceği gösterilmek istenecek.” dedi.

DOLAR YATIRIM ARACI DEĞİLDİR

Dolar yatırımına mesafeli duran İslam Memiş, “Dolar bir yatırım aracı değildir. Israrla döviz yatırımı yapmak isteyenler varsa dolar kuru yıl sonunda 21 TL seviyelerini falan görebilir. Bu çok kazançlı olmayabilir. Ancak Euro ve sterlin daha çok değer kaybetti. Bunların kazanma ihtimali daha yüksek olabilir. Bana kalırsa döviz yatırımından ziyade altın, gümüş gibi yatırım araçları diğerlerine göre daha yüksek kazanç getirebilir.” ifadelerini kullandı.

ALTIN PİYASASI KRİTİK VİRAJ ÖNCESİNDE

Altın fiyatlarını değerlendiren İslam Memiş, “Altın piyasasında herkesin aklı karıştı. ABD enflasyon rakamlarına kadar pozitif seyreden ons altın vardı. Şimdi ise görüntü tamamen terse döndü. Hafif yükseliş içerisinde olan ons altın görüyoruz. Bu görüntü 2 Kasım’da açıklanacak olan FED faiz kararına kadar devam edecek. Orada faiz kararının ne olacağı altın fiyatlarında yönü belirleyecek. Altın fiyatlarının yükseleceğinden eminiz. Burada herhangi bir fikir değişikliğimiz yok. Ancak FED faizin şiddetini arttırırsa o zaman bu yükseliş biraz ertelenebilir.” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN HEDEFİNDEN ŞAŞMAZ!

Gram altın ile alakalı olarak da yorum yapan İslam Memiş, “Altın piyasasında fiyat düşüşleri yaşansa da gram altının önü açık diyebiliriz. Gram altını sadece altın fiyatları etkilemiyor. Dolar kuru ile de gram altın yükseliyor. Yıl sonunda dolar kurunun 21 TL olacağını düşünürsek ve o zamana kadar da ons altın fiyat yükselişine başlarsa gram altın için 1.200 TL mümkün bir hedef olacak. Hatta 1.400 TL’nin zorlanma ihtimalini tartışacağız.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.