Altın fiyatları haftaya bu seviyeleri görecek! Dünyaca ünlü uzmanlar açıkladılar!

Altın fiyatlarının yeni haftada ne kadar olacağı merak ediliyor. Altın piyasasının dünyaca ünlü uzmanları yeni haftada altın fiyatlarında bekledikleri seviyeleri açıkladılar. Gelecek hafta ons altın ne kadar olacak?
Altın fiyatları haftaya bu seviyeleri görecek! Dünyaca ünlü uzmanlar açıkladılar!

Altın piyasasında son günlerde meydana gelen fiyat düşüşleri yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesi FED’in faiz artırımlarında dozu arttıracağına işaret edince altın fiyatları çöktü. Ons altın fiyatı şu anda 1.644 dolar seviyesine kadar gerilerken bundan sonra ne olacağına dair büyük bir merak yaşanmaya başlandı. ABD’de dünyaca ünlü altın uzmanları altın fiyatlarına dair gelecek hafta için beklentilerini açıkladılar. Ons altın ne kadar olacak?

ONS ALTIN FİYATI DÜŞECEK Mİ?

Altın piyasasının kıdemli analistlerinden Jim Wyckoff yaptığı son değerlendirmesinde, “Altın piyasasında yakın vadede bir düşüş eğilimi görüyoruz. Jeopolitik riskler ve piyasa belirsizlikleri nedeniyle altın boğaları güvenli liman pozisyonu elde edemediler. Fiyatlarda geri çekilmeler bir süre daha devam edecektir. 1.600 doların altına düşülmesini ons altın için beklemiyorum.” dedi.

TÜM GÖSTERGELER FİYAT DÜŞÜŞÜNÜ İŞARET EDİYOR

Altın fiyatlarına dair kısa vadeli beklentilerini açıklayan Bannockburn Global Forex Genel Müdürü Marc Chandler, “Altın halen daha direniyor. Ancak pek de güven vermiyor. Nakit piyasasında son sekiz seansın yedisinde düşen bir değerli metal var önümüzde. Momentum göstergeleri de düşüşü işaret ediyor. Ons altın 1.642 dolar seviyesinin kırarsa 1.615 dolar seviyesini test eder. 1.672 dolar üzerinde bir kapanış gerçekleşmedikçe ons altın boğa piyasasına girmeyecektir.” şeklinde konuştu.

YAKIN VADEDE YÜKSELİŞ TRENDİ YOK

Altın piyasası uzmanlarından olan Darin Newson ise farklı bir noktaya dikkat çekerek, “Ons altın için kısa vadeli düşüş trendi henüz sona ermedi. Ons altında hedef 1.615 Dolar olarak kalmaya devam ediyor. Dolar güçlenmeye devam ediyor. Ons altın için yakın bir vadede yükseliş trendi görünmüyor.” açıklamasını yaptı.

ONS ALTIN MART 2020 FİYATINI GÖRECEK

Altın piyasası için en dikkat çekici yorumu ise ünlü analist Mark Leibovit yaptı. Ralli beklentisinden vazgeçmediğini söyleyen Mark Leibovit, “Altın piyasası hakkında boğa tarafındayım. Bir boğa yükselişine şahitlik edeceğiz. Ancak bu öyle hiç de kolay olmayacak. Önce ons altında Mart 2020’nin en düşük seviyesini göreceğiz. Ardından bir ralli başlayacak ve 2.000 doların üstüne çıkan ons altına şahitlik edeceğiz.” dedi.

Not: Burada yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.