Altın fiyatları neden yükselmeye başladı? Ons, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında bugün başlayan yükselişin nedeni merak konusu oldu. Altın fiyatları neden yükseliyor? Altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi? Ons altın, gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Altın fiyatları neden yükselmeye başladı? Ons, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında bir süredir düşüşler egemen olurken beklenmedik bir şekilde yükseliş hareketi başladı. Ons altın yükselişe geçerken bundan gram altın ve çeyrek altın da etkilendi. Peki altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne? Altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi? Altın piyasasında son beklentiler ne? Altın piyasası hangi önemli gelişmeleri bekliyor?

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatlarının neden yükseldiği günün en çok cevabı aranan sorusu oldu. Altın fiyatlarındaki yükselişin ana nedeni dolar endeksinde meydana gelen düşüşler oldu. 113 seviyesine çıkan dolar endeksi 110 seviyesine kadar geriledi. Bu da altın piyasasına yükseliş olarak yansıdı. Dolar endeksi aynı zamanda ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde de düşüş getirdi. Bundan da altın piyasası net bir şekilde yararlanarak fiyat yükselişine geçti.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDER Mİ?

Altın fiyatlarının yükselişe devam edip etmeyeceği de merak ediliyor. Yaklaşık 1 haftalık süre içerisinde yükseliş odaklı inişli çıkışlı bir grafik bekleniyor. Altın fiyatlarında belirleyici rol ABD ekonomisi olacak. Ancak altın için istikrarlı bir yükseliş beklentisi henüz oluşmadı. Sırada yine altın fiyat düşüşlerinin olabileceği yorumları yapılıyor.

2 KASIM KRİTİK GÜN!

Altın fiyatları için 2 Kasım oldukça kritik olacak ve muhtemelen fiyatlarda düşüşler meydana gelecek. FED faiz kararı 2 Kasım’da açıklanacak ve büyük bir olasılıkla 75 baz puanlık faiz artırımı yapılacak. Bu da altın fiyatlarına yeni bir darbe anlamına geliyor. Bundan dolayı altın fiyatları bu veri akışı ile beraber yeni bir düşüş trendine girecek.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ons altın dün 1.640 dolar seviyesinden fiyatlanıyordu. Bugün ise yükselişler meydana geldi ve ons altın şu anda 1.671 dolar seviyesinde işlem görüyor. Buna bağlı olarak gram altın da 1.000 TL’yi gördü. Çeyrek altın ise şu anda 1.652 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

Not: Burada yer alan değerlendirme ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.