Altın fiyatlarında sıradaki seviyeleri açıkladı! Tunç Şatıroğlu'ndan ons ve gram altın yorumları!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın piyasasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ons altın ve gram altın için fiyat beklentilerini açıklayan Tunç Şatıroğlu altın yatırımcılarına çeşitli uyarılar yaptı.
Altın fiyatlarında sıradaki seviyeleri açıkladı! Tunç Şatıroğlu'ndan ons ve gram altın yorumları!

Altın piyasası son günlerin en çok konuşulan piyasalarından birisi haline geldi. Yaşanan sert fiyat düşüşünün ardından herkes bundan sonra olabilecek gelişmeleri merak ediyor. Altın fiyatlarında sırada hangi seviyeler var? Altın fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeler neler? Tunç Şatıroğlu’ndan son dakika altın yorumları...

ABD ekonomisine dair gelişmelere dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, “Efektif FED faizi pandemi öncesi seviyelere kadar geldi. ABD 1 senelik hazine tahvili faizlerinde de yükselişler başladı. 2021’de hiç faiz alınamıyordu bile. Pandemi öncesinde yüzde 1,5 faiz vardı ama şimdi yüzde 4’e çıkmış bu faiz. ABD’de yaşayan birisi buraya parasını yatırarak yüzde 4 kazanabiliyor. Bunlar ABD’de talep enflasyonunu yavaşlatıyor. Bunun altın piyasasına yansıması oluyor.” dedi.

ABD’de enflasyon gelişmelerini yorumlayan Tunç Şatıroğlu, “FED faizi yükselteceğini söylüyor ve bunun piyasalarda da bir karşılığı var. Bizdeki gibi değil FED’in faiz kararları. Burada artık daha fazla şahin açıklamalar yapılmaması gerekiyor. Enflasyonda da bir ivme yakalanmıştı. Ancak ikinci ayda bu olmadı. Konut fiyatları yükseldi ve kiralar da arttı. Enflasyon da bundan dolayı yükseldi.” ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN İÇİN HANGİ SEVİYELER BEKLENİYOR?

Ons altın için fiyat analizi yapan Tun Şatıroğlu, “FED’in faiz artırımlarında durması bugünlerde gerçekleşmeyecek. Ons altın için 1.680 dolar iyi bir destekti. Bu pandemi öncesi görülen seviyeydi. Burada durmasını beklerdik ama olmadı. Daha aşağısında destek seviyesi 1.662 dolar destek seviyesindeydi. Oranın da altına değip yükseldi. Bu seviyelerde bir tepki yükselişi normal. Ons altında 1.718 dolar seviyesine kadar yükseliş bekleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Ons altına dair sıradaki fiyat beklentilerini açıklayan Tunç Şatıroğlu, “ONS altın için FED Başkanı Powell’in konuşmaları etkili olacak. Bu hafta yapılacak olan FED toplantısı sonrasında Başkan Powell şahin bir konuşma yaparsa ons altında yeniden 1.600’lü seviyelere geri dönülür. Ancak FED biraz yumuşarsa ve Powell da şahin bir konuşma yapmazsa ons altın 1.700 doların üstünde fiyatlamaya devam eder.” dedi.

GRAM ALTIN YÜKSELİR Mİ?

Gram altın yorumunda dolar uyarısı yapan Tunç Şatıroğlu, “Gram altın için alın oturun diyoruz yine aynı görüşteyiz. Dolar kurunda bir patlama meydana gelebilir. O taraftan gelen sinyaller hiç iyi değil. Sürekli bankalara dolar bozdurun deniliyor. Bunların hepsi artık ateş bacayı sardı demektir. Bu hafta Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı var ve yine faiz indirimi yapabilirler. Benim için 100 baz puan faiz indirimi hiç de sürpriz olmaz. Yangına artık benzini falan geçtik elimize lpg aldık gidiyoruz. Ondan sonra dolar kurunda çok ciddi bir yükseliş başlayabilir. O zamandan sonra da elinde gram altını olanlar sevinirler.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel yorumlarıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yatırım yapılması halinde sorumluluk kabul edilmemektedir.