Altın piyasasına operasyon çekiyorlar! İslam Memiş'ten ons ve gram altın yorumları!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasası için kritik bir uyarıda bulundu. Altın fiyatlarındaki son durumu değerlendiren İslam Memiş olası hareketlenmelere dair fiyat tahminlerini açıkladı.
Altın piyasasına operasyon çekiyorlar! İslam Memiş'ten ons ve gram altın yorumları!

Altın piyasasında oldukça hareketli bir süreç yaşanıyor. FED faiz kararı sonrasında altın piyasasında fiyat yükselişleri gelirken henüz beklenen toparlanma gerçekleşmedi. İç piyasada ise gram altın yatırımcılarını sevindirecek fiyatlara henüz ulaşılamadı. Altın piyasasındaki son fiyatlamaları Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş yorumladı.

ONS VE GRAM ALTIN YORUMLARI!

FED’in faiz kararının altın üzerindeki baskıyı biraz olsun aldığına dikkat çeken İslam Memiş, “FED’in faiz kararı tam da piyasa beklentilerine göre geldi. Bunun altın piyasasına yansıması çok ciddi olmasa da psikolojik bir rahatlama sağladı diyebiliriz. 75 baz puanlık faiz artırımını altın piyasası zaten fiyatlamıştı. Sadece acaba 100 baz puan faiz artırımı olur mu endişesinin gerginliği var. Altının üzerinden bu gerginlik kalktı ve biraz daha olsun rahatlama oldu. Toparlandı diyemeyiz ancak 1.660 Dolar gibi bir destek seviyesinin aşılması ons altında çok kritik.” dedi.

Ons altın için yükselişlerin olabileceğini söyleyen İslam Memiş, “Ons altın için ilerleyen günlerde bir yükseliş trendi takip edebiliriz. Ancak bu yükseliş çok sert bir hareketlenme şekilde olmayacaktır. Adım adım 1.705 dolar seviyesi geçilebilir. Beklentimiz olan agresif yükselişler için biraz daha zaman var. En azından kısa vadede olmayacağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ons altının baskılandığını belirten İslam Memiş, “Ons altın için bir baskılanma süreci yaşıyoruz. Esasında oyunu çok sağlam kurmuşlar. Altın fiyatlarını baskılayıp düşürüp alttan topluyorlar. Merkez Bankaları bunu yapıyor. Altın varlıklarını arttırıyorlar. Enflasyon sürecini bu şekilde aşmayı planlıyorlar. Altın fiyatlarının yükselmesine izin verseler enflasyonun da artma riski var. Bundan dolayı dönemsel bir fiyat gerilemesi yaşıyoruz. Altın fiyatları düşmüş olsa dahi bu seviyelerde uzun süre kalmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Gram altın için yıl sonu tahmininde sapma olmadığını söyleyen İslam Memiş, “Yıl sonu için gram altına 1.450 TL demiştim. Şu anda 1.000 TL altında bir fiyatlama var. Bu beklentimin arkasında durmayı sürdürüyorum. Hem dolar kurundaki destekle hem de ons tarafındaki yükselişle gram altın yıl sonunda 1.450 TL hedefine ulaşacaktır.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında görülmemelidir. Emeklak365 sadece bilgi vermek amacıyla uzman görüşlerine yer vermektedir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.