Altın piyasasını ABD vurdu! Ons ve gram altın fiyatı ne kadar düştü?

Altın piyasasına yine ABD’den gelen bir veri akışı darbe vurdu. Fiyatlar keskin bir şekilde düşerken ons ve gram altında yeni fiyatlar belli oldu. Altın fiyatlarında bugünün görünümü nasıl?
Altın piyasasını ABD vurdu! Ons ve gram altın fiyatı ne kadar düştü?

Altın piyasası ile alakalı olarak önemli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Altın yatırımcısını çok yakından ilgilendiren bir gelişme meydana geldi ABD’de işsizlik maaşı başvuruları ile alakalı rakamlar dün açıklandı. Bu açıklamanın hemen ardından ise ons altında 20 doları aşan bir fiyat düşüşü meydana geldi. Bugün ise toparlanma hareketleri görülse de ons altın düştüğü yerin çok uzağında bulunuyor.

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ TRAFİĞİ!

ABD işsizlik maaşı başvurularının beklenenden fazla azalmasına karşı altın piyasası olumsuz tepki gösterdi. Tüm bu gelişmeler ABD ekonomisinde risklerin arttığını gösteriyor. FED üyeleri de faiz artırımlarının henüz sona erdiğinin söylenemeyeceğini açıklamayı sürdürüyorlar. Veri akışları ile açıklamalar altın piyasasında baskının artmasına neden olurken fiyatlardaki gerileme istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

ONS ALTINDA GÜNÜN FİYATI!

Ons altın ile alakalı olarak fiyat gelişmeleri merak ediliyor. Ons altın önceki gün 2.000 doların altına gerilemişti. Sonrasında ise 1.988 dolar seviyesinde fiyatlanıyordu. Dün ise gelen veri akışı ile beraber 1.958 dolar seviyesine kadar sert bir geri çekilme yaşandı. Şu anda ise ons altının fiyatının 1.966 dolar olduğu bildiriliyor. Altın piyasasının uzmanlarının fiyat düşüş hedefleri de belirlendi. Buna göre eğer düşüş trendi sürerse ons altın 1.910 dolara kadar geri çekilebilir.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altın fiyatı dolar kurundan destek almaya devam ediyor. Ancak ons altındaki fiyat düşüşü çok keskin olunca gram altın fiyatı da geriledi. Gram altın için ekranlarda yazılı olan fiyat şu anda 1.252 TL olarak görülüyor. Ancak bu fiyatın serbest piyasada bir geçerliliği bulunmuyor. Serbest piyasada gram altının satın fiyatı şu anda 1.387 TL olarak uygulanıyor.