Altın ve dolar için gergin bekleyiş, dananın kuyruğu kopacak! Altın ve dolar fiyatları ne olacak?

Bugün açıklanacak olan ABD enflasyon rakamları altın ve dolar kurundaki fiyatlamaları etkileyecek. Altın ve dolar kuru nasıl etkilenecek? ABD enflasyon rakamları bugün saat kaçta açıklanacak?
Altın ve dolar için gergin bekleyiş, dananın kuyruğu kopacak! Altın ve dolar fiyatları ne olacak?

Piyasalarda bugün büyük bir durgunluk hakim oluyor. Hem altın fiyatlarında hem de dolar kurunda meydana gelen bu durgunluk fırtına öncesi sessizlik olarak açıklanıyor. Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak bu rakamlara göre hem altında hem de dolar kurunda fiyatlamalar belli olacak. Peki ABD enflasyon rakamlarından altın ve dolar nasıl etkilenecek?

ABD ENFLASYON RAKAMLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon rakamları tüm dünyada merakla bekleniyor. Açıklanacak olan bu rakamlar piyasalara yön verecek. Altın ve dolar fiyatlamalarını etkileyecek olan bu rakamların saat kaçta açıklanacağı büyük bir merak konusu oluyor. Bugün saat 15:30’da ABD enflasyon rakamları açıklanacak ve altın ile dolar kurunun fiyatlanmasında yeni şartlar devreye girmiş olacak.

DOLAR ENDEKSİ DÜŞÜYOR!

Enflasyon rakamlarının belli olmasının hemen öncesinde dolar endeksinde değer kayıpları meydana geliyor. Dolar endeksi son 5 gündür de düşüş eğilimini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 110 seviyesinde olan dolar endeksi bugün 107’ye kadar geriledi. Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda dolar endeksinde kayıpların hızlanabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

ABD ENFLASYON RAKAMLARI PİYASA BEKLENTİLERİ NELER?

ABD enflasyon rakamlarına dair piyasa beklentileri belli oldu. Geçtiğimiz ay ABD’den enflasyon beklentilerin altında çıkmış ve yüzde 8,5 olmuştu. Ağustos ayı enflasyon rakamları ile alakalı olarak piyasalara göre düşüşlerin devam etmesi bekleniyor. Bir önceki ay yüzde 8,5 olan yıllık TÜFE’nin bu ay yüzde 8,1’e gerilemesi bekleniyor. Bu beklentinin gelmemesi durumunda ise ABD ekonomisinde işler iyice karışacak.

FED FAİZ KARARI ENFLASYONA GÖRE BELİRLENECEK

FED tarafından yapılan son faiz artırımının ardından gerçekleştirilen açıklamalarda 8 haftalık bir süreleri olduğunu ve açıklanacak enflasyon rakamlarına göre pozisyon alacaklarını duyurmuştular. Ancak o günden bugüne kadar çok şey değişti. FED de politika değişikliğine giderek enflasyonda yüzde 2’lik hedefe varana kadar hızlı faiz artırımlarına devam edileceğini açıkladı. Ancak beklentilerin üzerinde bir enflasyon rakamının gelmesi durumunda faiz artırım hızının daha da agresifleşmesi bekleniliyor.

UZMANLARIN ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın piyasasına hakim isimlerden olan ACY Securities’in baş ekonomisti Clifford Bennett, “Altın fiyatları baskı altında kalmaya devam ediyor. Bu hafta açıklanacak enflasyon rakamları ile altıdaki baskılar azalacaktır. Enflasyon zirve yapmış olabilir. Bu altın piyasası için cesaret verici olacaktır. FED faiz artırımına devam edecek. Bu da altın fiyatlarını yukarıya doğru hareket ettirecektir.” dedi.

Öte yandan uzmanlar 2022 sonun ons altının 1.700 dolar seviyesinde kalacağını ve 20223 yıl sonunda ise 1.900 dolar üzerine çıkacağını tahmin ediyorlar.