Asgari ücrette son kulis bilgisi! Vergi uzmanı zamlı muhtemel asgari ücreti açıkladı!

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı oldukça büyük merak konusu oluyor. Buna dair bazı değerlendirmeler yapılıyor. Son değerlendirme ise Vergi Uzmanı Muhammet Bayram’dan geldi. Muhammet Bayram Ankara kulislerinden elde ettiği asgari ücret zammı bilgisini açıkladı.
Asgari ücrette son kulis bilgisi! Vergi uzmanı zamlı muhtemel asgari ücreti açıkladı!

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon asgari ücretli Ocak ayında maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyorlar. Ayrıca asgari ücret zammı tüm çalışanları ilgilendiriyor. Bütün maaşlarda asgari ücret kadar olan kısım gelir vergisi kapsamı dışında değerlendiriliyor ve çalışanlar bunun için ekstra bir vergi ödemiyorlar. Bundan dolayı asgari ücretin etki alanı çok büyük ve yapılacak olan zam da herkesi ilgilendiriyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI ŞİFRESİ VERİLDİ!

Asgari ücret zammının şifresi hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hem de diğer hükümet üyelerince açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyondan dolayı kayıpların telafi edileceğini açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapılacağını söylemişti. Asgari ücrete yapılacak olan zam görev alanı içerisinde olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücretlilerin enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini duyurmuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN ANKARA’DAN KULİS BİLGİSİ

Asgari ücret zammına dair çok önemli bir açıklama yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram ise, “Asgari ücret zammının tam tespit edilebilmesi için enflasyon rakamlarının belli olması gerekiyor. Hükümet de bunun hazırlığını yapıyor. Açıklanacak olan enflasyona göre çeşitli asgari ücret zam senaryoları var. Bunlar için Ekim ve Kasım aylarının enflasyon rakamlarının görülmesi gerekiyor. Buna göre değerlendirme yapılacak.” dedi.

Asgari ücrette son kulis bilgisi! Vergi uzmanı zamlı muhtemel asgari ücreti açıkladı!

Enflasyon meselesine çok çarpıcı bir değerlendirme yapan Muhammet Bayram, “merkez Bankası son olarak yıl sonunda yüzde 65,2’lik bir enflasyon hedeflendiğini açıkladı. Ekim ayında enflasyonun pik yapacağı söyleniyor. Ardından enflasyon hızında gerilemeler meydana gelecek. Yıl sonu beklenti anketlerine göre son 6 aylık enflasyon yüzde 30 ile 35 aralığında olacak. Bunu bir adım öteye taşıyayım. Avrupa’da yaşanan resesyon, savaş ortamı ve Türkiye’nin bölgesel riskleri nedenleriyle Aralık ayında yüzde 40’lı enflasyonları görebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammına dair Ankara’dan aldığı bilgiyi aktaran Muhammet Bayram, “Enflasyonun üzerinde bir asgari ücret zammı olacağı kesin. Ankara’da da bazı rakamlar konuşuluyor. Bizler de bazı tahminlerde bulunuyoruz. Tüm bu bilgilerden çıkardığım sonuç asgari ücrete yüzde 40 ile yüzde 45 arasında bir zam yapılacak. Bu zam ile beraber asgari ücret 8 Bin TL’ye doğru yaklaşacak.” şeklinde konuştu.