Asgari ücrette zam hesapları! Canlı yayında hesaplayıp tahminini açıkladı!

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı sorusunun cevabı aranıyor. Uzmanlar bu konuda çeşitli hesaplamalar yapıyorlar. Son olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Umut Nayır asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına dair açıklamalarda bulundu.
Asgari ücrette zam hesapları! Canlı yayında hesaplayıp tahminini açıkladı!

Asgari ücret zammında geri sayım devam ederken kamuoyunda çeşitli zam oranları da yer alıyor. Bu zam oranlarının tamamı bir beklentinin ötesine geçmezken uzmanlar çeşitli verilerle yaptıkları hesaplamalar üzerinden asgari ücretin Temmuz ayında kaç TL olabileceğine dair tahminlerini ortaya koyuyorlar. Asgari ücret zammına dair son olarak tahmin paylaşan uzman ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır oldu.

ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ!

Asgari ücret zammına dair açıklamalar yapan Mert Nayır, “Seçim öncesinin en önemli vaatlerinden birisi de asgari ücretti. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zammı milyonlarca vatandaş bekliyor. Genellikle yılda bir sefer asgari ücret zammı ile karşılaşıyorduk. Geçtiğimiz yıl olağanüstü koşullardan dolayı ara zam yapıldı. Bu yıl da olağanüstü şartlar oluşursa asgari ücrete zam yapılacaktı. Seçim öncesi bunun sözü verildiği için asgari ücrete yapılacak zammı beklemeye başladık.” dedi.

İŞÇİ VE İŞVEREN TARAFI NE İSTİYOR?

Asgari ücret zammına işçi ve işveren taraflarından bakarak yaklaşan Mert Nayır, “Asgari ücret için tarafların beklentileri var. Asgari ücret şu anda net 8.506 TL olarak uygulanıyor. Yılbaşında bu tutar 455 dolara karşılık geliyordu. Şimdi ise dolar bazında bu 10.620 TL ediyor. 500 dolar rakamı telaffuz ediliyor. Onun da TL karşılığı güncel kurla 11.680 TL demek. İşçi tarafının beklentisi bu şekilde.

Asgari ücret zammının bir de işveren tarafı var. Para sonuçta işverenin cebinden çıkacak. İşverenler de 400 dolarlık bandın korunmasını istiyorlar. Hatta Temmuz ayında zam yapılmayacağı söylenerek yılbaşında yüksek zam yapıldı deniliyor. 400 dolar uygulanırsa 9.300 TL rakamı ile karşılaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TAHMİNİ RAKAM!

Asgari ücret zammı için tahminini açıklayan Mert Nayır, “Asgari ücret için yüzde 20, yüzde 25, yüzde 30 zam senaryoları var. Bence her iki tarafından beklentilerinin ortasında bir yerde karar verilecek. Bana göre 10.500 TL ile 11.000 TL arasında bir rakam olacak. Güçlü bir ihtimalle yeni asgari ücret 10.600 TL olarak açıklanacaktır.” ifadelerini kullandı.