Borsada en çok kazandıran hisseler belli oldu

Borsacılar, son dönemlerde borsada kazandıran hisseleri araştırmaya başladı. Borsa sert düşüşün ardından son haftalarda toparlanmaya başladı. Bunun üzerine borsada en çok kazandıran hisseler araştırılıyor.
Borsada en çok kazandıran hisseler belli oldu

Halka arzların hızlı bir şekilde artış göstermesi sonrasında borsaya yönelenlerin sayısında hızlı bir artış kaydedildi. Borsayı halka arzlar dışında takip edenler özellikle en çok kazandıran hisseleri merak ediyor.

EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN SEKTÖRLER

Aktarılan haberin detaylarına göre borada en çok kazandıran sektörün yüzde 1,99 ile bankacılık sektörü, daha sonra yüzde 0,14 ile holding sektörü olduğu ifade edildi. Yurt Gazetesi’nin aktardığına göre en çok kaybettiren sektörün ise yüzde 1,67 ile inşaat sektörü olduğu belirtildi.

Borsa için uzmanların değerlendirmesine göre BIST 100 endeksinde 10.200 ve 10.300 seviyelerinin direnç, 10.000 ve 9.900 puanın destek konumunda olarak takip edileceğini ifade etti.

PİYASALAR POWELL’İN AÇIKLAMASINI BEKLİYORDU

Sadece borsa değil, altın ve döviz sektörü de aslında dün akşam Jerome Powell’in yapacağı açıklamalara kilitlenmişti. Dünya piyasalarının heyecanla beklediği Jerome Powell’in açıklaması duyuruldu.

Powell, yaptığı açıklamasında bir sonraki hamlenin faiz artışı olmayacağının sinyalini vererek, “Bir sonraki hamlenin bir faiz artışı olacağını düşünmüyorum” dedi.

"KADEMELİ SOĞUMA İŞARETLERİ"

Powell, açıklamasında faizler için net sinyali vererek, şunları söyledi:

"ABD ekonomisi çok iyi performans gösteriyor. ABD ekonomisinde çok güçlü bir iş gücü piyasası var. Hanehalkı finansal olarak iyi durumda bulunuyor. Tüketici harcamaları ve iş yatırımları güçlü." diye konuştu. Hala birçok sanayide iş gücü açığı var. İş gücü piyasası daha iyi dengeye hareket ediyor. Arz ve talebin daha iyi dengeye gelmesiyle iş gücü piyasasında kademeli soğuma işaretleri oldu”

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.