Bu 650 TL devlet desteği çocuklara veriliyor! Aile Bakanlığı PTT'den çocuklara harçlık ödüyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere destek olmaya devam ediyor. Buna göre çocuk sayısına göre Aile Bakanlığı her ay nakit desteği veriyor. Aile destek ödemelerini kimler nasıl alabilecekler?
Bu 650 TL devlet desteği çocuklara veriliyor! Aile Bakanlığı PTT'den çocuklara harçlık ödüyor!

Türkiye’de Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları ile milyonlarca vatandaş nakit desteği alabiliyorlar. Her geçen gün de sosyal yardım programları geliştirilerek yeni sosyal yardımlar açıklanıyor. Buna göre Aile Bakanlığı son olarak çocuklu ailelere nakit desteği sağlamaya başladı. Çocuklu aileler başvuru yapmaları halinde PTT’den her ay çocukları için ödenecek sosyal yardımı alabilecekler.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek ödemeleri merak ediliyor. Buna göre çocuk sayısına göre destek ödemeleri kategorilere ayrılıyor. 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL ve 5 çocuklu ailelere ise 650 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardım ailelere çocuklar için veriliyor. Bu şekilde aile bütçelerine devlet desteği sağlanıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile desteği başvurularının nasıl yapılabileceği de merak konusu oluyor. Buna göre bu başvurular için iki ayrı yoldan birisi tercih edilebiliyor. Vatandaşlar aile destekleri için e-devlet sistemini kullanıp herhangi bir yere gitmeden tamamen çevrim içi bir sistem ile destek başvurularını yapabiliyorlar. Bu yolu tercih etmeyecek olanlar ise yaşadıkları illerde veya ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru işlemlerini bizzat yapabiliyorlar.

AİLELERE FARKLI SOSYAL YARDIMLAR DA VERİLİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere farklı sosyal yardım ödemeleri de yapılıyor. Bu sosyal yardımlar aylık olabildiği gibi tek seferlik de olabiliyor. Bunlardan birisi de doğalgaz tüketim desteği olarak açıklandı. Vatandaşlar doğalgaz tüketimleri için devletten destek alabiliyorlar. Üstelik bu sosyal yardım için ihtiyaç sahipliği de aranmıyor. Doğalgaz tüketen tüm ev sahipleri ve kiracılar bu sosyal yardım için başvuru yaparak 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen miktarlarda doğalgaz tüketim desteği alabiliyorlar. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği de veriliyor.

Öte yandan aileler için verilen Aile Destek Paketi kapsamındaki ödemeler de arttırıldı. Bu kapsamda 850 TL olarak yapılan ödemeler 1.250 TL’ye yükseltildi. Bu sosyal yardımı alabilmek için için belirli bir gelir kriterini sağlamak gerekiyor.