Bu fiyatları beş yıl önce bile göremezdiniz! belediyenin kullanmadığı arabalar 8.000 TL'ye satılık

İkinci el araç alacaklar için Kuşadası Belediye Başkanlığı 8.000 TL'den başlayan fiyatlarla araç satışı yapılacağını açıkladı. Çok ucuz fiyatlarla yapılacak satışlar için ise başvurular başladı.
Bu fiyatları beş yıl önce bile göremezdiniz! belediyenin kullanmadığı arabalar 8.000 TL'ye satılık

Emlak365.com - İkinci el araba almak isteyenler için belediyelerin satışa çıkardığı araçlar bulunuyor. Son duyuru ise arabacı olmayanları çok sevindirecek. Kuşadası Belediye Başkanlığı'nca yayımlanan duyuru kapsamında 8.000 TL'ye 2. el araç satılacağı ilan edildi.

Peki belediyeden satışa çıkarılan araçlar nasıl alınır? Listede başka hangi marka ve model araçlar var? İhale ile ilk defa araba almak isteyenler için bilinmesi gereken detaylar neler? Aktarıyoruz...

ARABA ALMAK İSTEYENLER İÇİN TÜM SATIŞ LİSTESİ

Kuşadası Belediyesi'nin satış ilanında farklı marka model ve kullanım alanında olan arabalar bulunuyor. Arabalardan iki tanesi binek otomobil sınıfında, üç tanesi otobüs sınıfında, bir tanesi kamyonet sınıfında ve üç tanesi de tarım aracı sınıfında bulunuyor. En ucuz araç 8.000 TL ile Tofaş marka araç olurken en pahalı araç 62.000 TL traktör oldu.

Satışı yapılacak araçlar için kurum "Belediyemize ait aşağıda özellikleri yazılı 9 adet çeşitli model ve marka araçların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 nci maddesi gereğince Açık Teklif Usulü (Arttırma) ile satılması işidir." açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında ise bir tablo paylaşıldı. Tabloda araçlrın plaka bilgileri, cinsleri, modelleri, muhammen bedelleri ve ihale tarihleri yer aldı. Verilen bilgilere göre başvuru yapacaklar için ise "Kuşadası Belediyesine ait 9 adet Aracın muhammen bedeli KDV hariç olarak ayrı ayrı aşağıda belirtilmiştir İhaleye teklif verilecek her bir araç için ayrı ayrı geçici teminat yatırılacaktır." bilgilendirmesi yapıldı.

Satış Tablosu

Bu fiyatları beş yıl önce bile göremezdiniz! belediyenin kullanmadığı arabalar 8.000 TL'ye satılık

Yukarıda tabloda yer alan fiyatların uygun olması durumunda arabaları almak isteyenler ne yapacaklar?

Arabaların satış yöntemi açık artırmadır. Yukarıda tabloda yer alan fiyatlar araçların muhammen bedeli olup tahmini satış rakamını gösterir. Belediyenin düzenleyeceği ihaleye başvuru yapacak ve katılacaklar ilan edilen fiyatlar üzerinden tekliflerini sunacaklar. Eğer ihale başvurusu az olur, ilgi görmez ise ilk teklif fiyatına satış yapılır.

İhaleye başvuru yapmak için ise öncelikle belediyenin ihale birimine gidilecek. İhale şartnamesi alınacak ve incelenecek. Araç görüldükten sonra karar verilirse şartnamede yer alan evraklar teslim edilerek başvurular tamamlanacak. Daha sonra ise 26 Nisan'da açık artırmaya katılıp teklif verilecek.