Bunu yapana Ziraat Bankası üzerinden ödenecek! Hiç evi olmayana devlet ev alırken 29.072 TL hibe para verecek

İlk kez ev alana devlet yardımı ödemeleri başladı. Hiç evi olmayana devlet desteği 2022 ödemeleri arttı müjdeler peş peşe sıralandı. İşte ev alanlara devlet destekleri ve merak edilen detaylar...
Bunu yapana Ziraat Bankası üzerinden ödenecek! Hiç evi olmayana devlet ev alırken 29.072 TL hibe para verecek

Yükselen ev fiyatları nedeniyle dar gelirli vatandaşın konut sahibi olması her geçen gün zorlaşırken devlet hiç evi olmayan kişilere yeni desteklerini peş peşe açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hiç evi olmayanlara kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunulurken devlet tasarrufu teşvik etmek amacı ile hibe para desteği programını devreye soktu. 

Hiç evi olmayan ve ilk kez ev sahibi olacaklara yönelik olarak başlatılan kampanya kapsamında vatandaşın tasarruf yaparak ev sahibi olmasının önünü açmak amacı ile Ziraat Bankası üzerinden devlet hibe para ödemesi yapacağını ilan etti. İlk kez ev alana devlet desteği 2022 başvuru şartları neler?

İLK KEZ EV ALANA DEVLET DESTEĞİ 2022! 

Devletin hibe para yardımları her geçen gün artmaya devam ederken bu yardımlardan biri de hiç evi olmayanlara ilk kez ev alma şartı ile veriliyor. Ziraat Bankası konut hesabı üzerinden yapılan ödemelerde ev almak isteyen kişiler aranılan şartları yerine getirmeleri durumunda ilk kez ev alırken devletten karşılıksız ve geri ödemesiz hibe para yardımı almaya hak kazanıyor. 

Bunu yapana Ziraat Bankası üzerinden ödenecek! Hiç evi olmayana devlet ev alırken 29.072 TL hibe para verecek

İlk evini almadan önce banka hesabı açan en az 36 ay boyunca bu hesabında düzenli olarak para birikimi yapan kişilere;

36 - 47 ay boyunca düzenli olarak para biriktirmeleri durumunda en fazla 26 bin 995,96 liraya kadar olmak üzere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 15'i kadar,

48 - 59 ay boyunca düzenli olarak para biriktirmeleri durumunda en fazla 29 bin 072,57 liraya kadar olmak üzere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 18'i kadar,

60 ay ve üzeri vadede düzenli olarak para biriktirmeleri durumunda en fazla 31 bin 149,18 liraya kadar olmak üzere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 20'si kadar devlet katkı payı olarak hibe para ödemesi yapmaktadır. 

KONUT HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR?

Devletin sunmuş olduğu hibe para destekli tasarruf hesapları arasında yer alan konut hesabı Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kimlik belgesi ile açılabilmekte olup, kişinin konut alması durumunda devletten karşılıksız hibe para yardımı almasını sağlamaktadır.