Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete dev zam mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika asgari ücret açıklaması yaptı. Farklı bir asgari ücret zammı yapılacağını belirten Bakan Vedat Bilgin enflasyon nedeniyle ortaya çıkan tüm tahribatın telafi edileceğini söyledi.
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete dev zam mı geliyor?

Türkiye’de asgari ücret ile alakalı olarak meraklı bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına yapılacak olan zammın ne kadar olacağına dair açıklamalara dikkat kesildiler. Bu konuda en yetkili isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammına dair yeni bir açıklama yaptı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammı hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücret zammı ile alakalı olarak planlamamızı yapıyoruz. Daha önce yapılan asgari ücret zamlarından çok daha farklı bir zam kararı alacağız. Yaşanan enflasyon tahribatı açıklayacağımız zam ile tamamen ortadan kalkacaktır. Bu zam kararını mutabakat içerisinde alacağız.” dedi.

Asgari ücret zammının belirlenmesi için bir sistem ortaya koyacaklarını söyleyen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücretlilerin zam beklentisi içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu zam aynı zamanda işverenleri de ilgilendiriyor. Ancak şu anda temel önceliğimiz asgari ücrette meydana gelen enflasyon tahribatını tamamen silmektir. Bu yönde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı asgari ücret zammı açıklamasında ortaya atılan rakamlara itibar edilmemesini söylemişti. Konuya dair bilgi veren Bakan Vedat Bilgin, “Asgari ücret zammını belirlemek için yasal bir süreç var. Bunu uygulamak zorundayız. Şimdiden asgari ücret şu kadar olur demek doğru değil. Asgari ücret zammına karar verebilmek için enflasyon rakamlarını görmemiz gerekir. Bunun sonrasında nihai kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecektir.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ne zaman toplanacağı merak ediliyor. Buna dair şu anda net tarih belli olmadı. Ancak her yıl Kasım ayının sonu gibi bu komisyon toplanıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in yöneteceği komisyonda hükümeti 5 üye, işverenleri 5 üye ve işçileri de 5 üye temsil edecek. En az 4 toplantı yapacak olan komisyon son toplantıda asgari ücret ile alakalı olarak oy çokluğu ile karar alıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu kararı sunacaklar. Asgari ücret zammını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.