Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, zam geliyor! Emekli bayram ikramiyeleri kaç TL'ye yükselecek?

Emeklilerin yılda iki defa aldıkları emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı yeni bir zam haberi kulislere bomba gibi düştü. Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin bayram ikramiyelerini zamlı olarak alacakları iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, zam geliyor! Emekli bayram ikramiyeleri kaç TL'ye yükselecek?

Türkiye’de sayıları 15 milyonu aşan emeklilerin bütçelerine ek destek olan emekli bayram ikramiyeleri hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bir süre önce 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükseltilen emekli bayram ikramiyeleri için yeni bir zam haberi daha geldi. Bu habere göre Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerine bir zam daha yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında zam sinyalini veren açıklama bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Emekli bayram ikramiyeleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini kısa bir süre önce 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükselttik. Şimdi bunu yeterli bulmadığımızı ifade edeyim. Bu rakamı daha da yukarıya taşımanın hesaplarını yapıyoruz. Emeklilerimize bu konuda da güzel haberlerimiz olacaktır.” dedi.

KULİSLER HAREKETLENDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli bayram ikramiyeleri hakkında zam sinyali vermesinin ardından kulislerde büyük bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Hatta zam rakamı için çok önemli iddialar gündeme geldi. Bu iddialara göre emekli bayram ikramiyesi 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltilecek. Bu haberi de Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde duyuracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda ilk kabine toplantısından böyle bir karar çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğu bildirildi.

KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET KADAR OLACAK!

Cumhurbaşkanlığı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimalinde emekli bayram ikramiyesi hesapları tamamen değişecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere sözü bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesiydi. 8.500 TL olacak olan emekli bayram ikramiyesi sadece Kurban Bayramı’nı kapsamayacak. Kemal Kılıçdaroğlu Ramazan Bayramı’ndan kalan 6.500 TL dahil olmak üzere emeklilere Kurban Bayramı öncesinde 15.000 TL bayram ikramiyesi ödemeyi vaat ediyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeme takvimi de merak ediliyor. Herhangi bir sürpriz gelişme olmaması durumunda emekliler kurban bayramının hemen öncesinde bu ikramiye ödemelerini alacaklar. Net bir takvim belirlenmiş olmasa da Haziran ayının 20’sinden sonra bu ödemelerin yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.