Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyesi ödeme günlerini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli bayram ikramiyelerine dair ödeme takvimi açıklandı. Emekliler bayram ikramiyelerini ne zaman alacaklar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyesi ödeme günlerini açıkladı!

Türkiye’de milyonlarca emeklinin bayram ikramiyelerini alacakları tarih belli oldu. SGK kayıtlarına göre yaklaşık 12 milyon emekli bulunuyor. Bu emeklilerin yanında emekli bayram ikramiyesi alma hakkı olan yaklaşık 4 milyon da dul ve yetim maaşı alan vatandaş olduğu bildirildi. Toplamda 16 milyon kişiye yapılacak olan emekli bayram ikramiyesi ödemesine dair tarih açıklaması bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

KABİNE TOPLANTISINDA KARAR ALINDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde bugün kabine toplantısı yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldılar. Her iki bakan da emekli bayram ikramiyelerine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunum yaptılar. Bu sunumların ardından ise emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından emekli bayram ikramiyelerine ilişkin bir açıklama yaparak, “Emeklilerimize ödemiş olduğumuz bayram ikramiyelerini 2024 yılı için 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltmiştik. Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerimize 3.000 TL bayram ikramiyesi ödemeleri yapılmıştı. Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesi ödemelerini de 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında ödeyeceğiz. Tüm emeklilerimize bu ödemelerin hayırlı olmasını temenni ediyor ve şimdiden iyi bayramlar diliyorum.” dedi.

AÇIKLAMA YAPILACAK!

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ile alakalı olarak artık top tamamen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda olacak. Çalışma Bakanlığı ödemelerin hangi sıralama ile yapılacağını belirleyerek ilan edecek. Emekliler maaş aldıkları günlere göre sınıflandırılarak ödeme takvimi belirlenecek. Bu ödeme takvimi de kısa bir süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilecek. Belirlenen günlerde ise emeklilerin 3.000 TL bayram ikramiyesi ödemeleri yapılacak. Bayram öncesinde tüm emekliler bayram ikramiyesi ödemelerini almış olacaklar.