Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama! Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ciddi zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçi, memur, emekli maaşları ile asgari ücrete ciddi zam yapılacağını açıkladı. Maaşlar ne kadar artacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama! Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ciddi zam geliyor!

Türkiye ekonomisinde yaşanan enflasyon sorunundan dolayı maaşlı çalışanlar ile emekliler ciddi ekonomik sıkıntı içerisinde kalıyorlar. Bu duruma dönem dönem yapılan maaş zamları neşter vursa da çok geçmeden yapılan bu zamlar enflasyon karşısında eriyor. Temmuz ayında tüm maaşlara zam yapılmasına rağmen yine insanlar geçim sıkıntısı içerisinde kaldılar. Yaşanan bu soruna dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamada bulundu.

HER KESİM RAHATLAYACAK

Ekonomik olarak her kesimi rahatlatacak adımlar atmaya devam edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükümet olarak millet odaklı bir politika ortaya koyuyoruz. Yaşanan enflasyon sorununun farkındayız ve onun da üstesinden gelmemize çok zaman kalmadı. Şubat ayından itibaren bu konuda güzel gelişmelere şahit olacağız. Bu sırada insanlarımızı rahatlatacak adımlar da atmaktan geri durmayacağız.” dedi.

MAAŞLARA YILBAŞINDA CİDDİ ZAM YAPILACAK

Maaşlar için zam planını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem 2022 başında hem de Temmuz ayında maaşlarda ciddi artışlara gittik. Şimdi önümüzde yılbaşı için bir maaş zammı programı var. Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselteceğiz. Yüksek enflasyon nedeniyle meydana gelen refah kaybı aşama aşama giderilecektir.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL DESTEKLER TABANA YAYILACAK

Türkiye’de tüm vatandaşların ekonomik sıkıntılarının farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sadece bizim yaşadığımız bir sıkıntı değil. Ancak bu sıkıntıyı çözmek ve ekonomik refahı geniş bir tabana yaymak bizim görevimiz. Sosyal konut projemiz ile beraber yaşanan barınma sorununa neşter vurduk. Sosyal destekler ile alakalı olarak da kuşatıcı bir sistem kuruyoruz. Bu maksatla Türkiye Aile Destek Programı’nı başlattık. Bu programın bütçesini de 40 milyar liraya çıkarttık. Sadece ihtiyaç sahiplerine değil çok geniş tabana yayacağımız sosyal destek programları ile devletimiz vatandaşımızın yanında olmayı sürdürecektir.” şeklinde konuştu.

MAAŞ ZAMLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Öte yandan maaşlara yapılacak olan zamlar şimdiden merak konusu oldu. Maaş zamlarına ilişkin mesai ilk olarak Aralık ayında asgari ücret ile başlayacak. Asgari ücretin 2023’te ne kadar olacağına Aralık ayında karar verilecek. Ocak ayında da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur, emekli ve kamu işçilerinin maaş zamları netleşecek.