Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz, enflasyon, asgari ücret ve maaş zamları açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu. Faiz indirimlerinin devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon, asgari ücret zammı ve maaş zamları hakkında da konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz, enflasyon, asgari ücret ve maaş zamları açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Malatya’da bazı yatırımların açılışlarını yaptı. Açılış töreninde vatandaşlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. İstanbul’un dünyanın doğalgaz merkezi olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz indirimlerine devam edileceğini belirtti.

İSTANBUL DÜNYANIN DOĞALGAZ MERKEZİ OLACAK

Ekonomiye dair muhalefetin söylemlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu muhalefetin elinde Türkiye olmuş olsaydı kışı nasıl geçirirdik bilemiyorum. Bunlar doğalgaz falan zaten bulamazdılar. Ama şu anda bizim doğalgaz tedarik sorunumuz yok. Umut bağladıkları tek konu doğalgaz bulamayacaktık onlar da eleştirecektiler. Onu da aldık ellerinden. Daha da ötesine geçiyoruz ve İstanbul’u dünyanın doğalgaz merkezi yapıyoruz. ” dedi.

FAİZİ İNDİRECEĞİZ, ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ

Hayat pahalığı sorununun farkında olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ekonomik krizin bazı yansımalarında kaçamıyoruz. Dünyada korkunç bir hayat pahalılığı var ve bundan biz de etkileniyoruz. Şimdi nasıl faizi düşürüyorsak inşallah yılbaşından sonra da enflasyonu düşüreceğiz. Hem faizi indireceğiz hem de enflasyonu düşüreceğiz. Geçmişte bunu biz yaptık. Faizi 4,6’ya kadar düşürmüş ve enflasyonu da 5,6’ya kadar indirmiştik.” ifadelerini kullandı.

TÜM KESİMLERİN GELİRLERİ ARTACAK

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini arttıracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne diyoruz, hayat pahalılığı var ve vatandaşımızı bu enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz. Bu dediğimizi geçen sene yapmadık mı? Asgari ücrete ara zammı yapmamız bile bunun ispatıdır. Şimdi yılbaşında asgari ücrete çok güçlü bir zam daha yapacağız. Sadece onunla kalmayacağız memurundan emeklisine kadar tüm kesimlerin gelirlerini arttıracağız. Bu zamları yaparken de zam yaptık diye zam yapmayacağız. Enflasyon tahribatının tamamını telafi edeceğiz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmaya başladılar. Zamanı geldiğinde gereken açıklamaları yapacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye Ekonomi Modeli hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Ekonomi Modeli ile ekonomimiz bir başka lige hazırlanmaktadır. Faizle para kazanmak yerine üreterek, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak, döviz kazanarak kazanç sağlamayı önceliklendirdik. Yatırım yapmak isteyenler kamu bankalarından istedikleri krediyi düşük faizle çekebiliyorlar. Bu imkanı yatırımcıya neden sağlıyoruz. Yatırım yapsın, üretsin, istihdam alanı oluştursun diye. İşte yaptığımız faiz indirimlerini bu yüzden yapıyoruz.” dedi.