Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 2023’te ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında alacağı maaş belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına 2023’te zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne kadar maaş alacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 2023’te ne kadar olacak?

2023 Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile alakalı detaylar kamuoyuna yansımaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı’na sunulan bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’te alacağı maaş ile alakalı detaylar da belli oldu. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 2023’te ne kadar olacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

2023 bütçe teklifinde yer alan detaylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşının ne kadar olacağı da belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı ödeneği olarak 2023 yılında toplam 1 Milyon 209 Bin TL bütçe ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylık maaşı ise 100.750 TL olacak. 2023 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına zam yapılmayacak. Şu anda uygulanan maaş tarifesi 2023’te de devam edecek.

EK BÜTÇEDE DÜZENLEME YAPILMIŞTI

2022 yılı ek bütçesi için hazırlanan bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına zam yapılması çeşitli tepkilere neden olmuştu. Bu tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’ye bir çağrıda bulunmuş kendisinin maaşına zam yapılmamasına dair kanuni düzenlemesin yapılmasını önermişti. Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam eski cumhurbaşkanlarının emekli maaşlarını, eski milletvekillerinin emekli maaşlarını belirliyordu. Buna dair kanuni düzenleme yapılmıştı. 2023’te de bütçede maaş olarak herhangi bir değişikliğe yer verilmedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINA 6 MİLYAR TL ÖDENEK

2023’te Cumhurbaşkanlığı’na ayrılacak olan ödenek de belli oldu. Buna göre merkezi bütçeden Cumhurbaşkanlığı’na 6 Milyar 637 Milyon 60 Bin TL ödenek ayrılacak. Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı’nın önümüzdeki yıl temsil ve tanıtma giderleri bütçede 105 Milyon TL olarak yer aldı. Cumhurbaşkanlığı’nın kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapacağı transferler ise 27 Milyon TL olarak belirlendi. Hane halkı ve işletmelere yapılacak transferlerin bütçesi ise 15 Milyon TL olacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı bütçesinde sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgi sahibi olduğu örtülü ödenek de yer alıyor.