Daha az faiz ödeyeceksiniz! Halkbank'tan 250 Bin TL konut kredisi kampanyası!

Konut kredisi çekmek isteyenler için Halkbank düşük faiz maliyetli kredi kampanyasını duyurdu. Buna göre müşteriler 60 ay vadeli konut kredisi çekerek daha az faiz ödeyecekler. işte Halkbank'ın 60 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi maliyet hesaplaması...
Daha az faiz ödeyeceksiniz! Halkbank'tan 250 Bin TL konut kredisi kampanyası!

Konut fiyatlarındaki yükselişler insanların ev sahibi olmaları önünde en büyük engel oluyor. Dar gelirli vatandaşların artık emlak piyasasından bir ev satın alma ihtimalleri kalmadı. Orta gelirli vatandaşlar ise konut kredisi desteği olmadan ev alamıyorlar. Konut kredisi ile varlıklarının üzerine ekleme yapan vatandaşlar ancak o durumda ev satın alabilecek parayı bir araya getirebiliyorlar. Bundan dolayı da konut kredisi maliyetleri oldukça merak ediliyor. En düşük faizli konut kredisi nasıl çekilir. Konut kredisine en az faiz nasıl ödenir?

HALKBANK KONUT KREDİSİ MALİYETİ!

Halkbank kamu bankası özelliği nedeniyle oldukça uygun maliyetlerle konut kredisi verebiliyor. Hem vatandaşların ev satın almaları destekleniyor hem de inşaat sektörüne dolayı bir destek sağlanıyor. Bundan dolayı uzun bir süredir Halkbank'tan aylık yüzde 1,20 faiz ile konut kredisi çekilebiliyor. 

Konut kredisi çekmek isteyenler genellikle en uzun vade hesaplaması yapıyorlar. Bu da BDDK'nın belirlediği ilkelerle en fazla 120 ay olabiliyor. Ancak 120 ay vadeli konut kredisi kullanmak 10 yıl boyunca o kredinin faiz maliyetine katlanmak anlamına geliyor. Bu faiz maliyetini düşürmek isteyenler daha kısa süreli vadeleri tercih edebiliyorlar. Bu şekilde aylık taksit miktarları biraz fazla olsa da bankaya ödenecek toplam faiz maliyeti çok düşük olabiliyor. 60 ay vadeli kullanılan bir konut kredisi bu açıdan faiz maliyeti avantajı sağlayabiliyor. Taksit ödeme gücü olan vatandaşlar 120 ay vade yerine 60 ay vade tercih ediyorlar.

60 AY VADELİ 250 BİN TL KONUT KREDİSİ!

Daha az faiz ödeyeceksiniz! Halkbank'tan 250 Bin TL konut kredisi kampanyası!

Halkbank'tan aylık yüzde 1,20 faizle 60 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya 5 yıl boyunca her ay 5.869 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 352.142 TL oluyor. krediyi kullananlar 250 Bin TL için anapara dışında 102.142 TL'lik faiz maliyeti ile karşılaşıyorlar.

Daha az faiz ödeyeceksiniz! Halkbank'tan 250 Bin TL konut kredisi kampanyası!

Aynı koşullarda Halkbank'tan 120 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi çekildiğinde ise aylık taksit 3.942 TL olarak hesaplanıyor. Daha düşük bir taksit miktarı ödeyecek olan müşterilerin toplam kredi maliyeti ise artıyor. Buna göre toplam maliyet 473.041 TL oluyor. Bu konut kredisi için müşteriler 10 yıllık vadede 223.041 TL'lik faiz maliyeti ile karşılaşıyorlar.