Destek ödemeleri yatıyor! Bakan açıkladı, Ziraat Bankası'ndan alınacak!

Devlet tarafından vatandaşlara destekleme ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Bugün de destekleme ödemelerinin bir kısmının hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatacağı açıklandı.
Destek ödemeleri yatıyor! Bakan açıkladı, Ziraat Bankası'ndan alınacak!

Türkiye’de devlet çeşitli alanlarda vatandaşları desteklemeye devam ediyor. Özellikle çiftçilere uzun yıllardır yoğun bir şekilde destekleme ödemesi yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal üretimi arttırmak için yaptığı bu destekleme ödemeleri için yıllık planlama gerçekleştiriyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre yapılan destekleme ödemelerini alabilmek için çiftçilerin her yıl kayıt güncelleme yapmaları gerekiyor.

BAKAN İBRAHİM YUMAKLI AÇIKLADI!

Tarım ve Orman Bakanı olarak kısa bir süre önce Vahit Kirişci’nin yerine göreve başlayan Bakan İbrahim Yumaklı çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine dair açıklamalarda bulundu. Bugün bazı çiftçilerin destekleme ödemelerinin bankaya yatırılacağını duyuran Bakan İbrahim Yumaklı hangi çiftçilere ödeme yapılacağını da söyledi.

Kısa bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “124 milyon 17 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Hangi çiftçilere ödeme yapılacağı da belli oldu. Buna göre Hububat – baklagil ve dane mısır desteği olarak 61 milyon 227 bin 656 lira, kırsal kalkınma yatırımları için 39 milyon 654 bin 950 lira ve yağlı tohum bitkiler için de 23 milyon 135 bin 235 lira destek ödemesi hak sahibi çiftçilerin hesaplarına yatacak.

PARALAR NE ZAMAN YATACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan destekleme ödemeleri uzun yıllardır aynı şekilde yapılıyor. Bu ödemeler çiftçilerin Ziraat bankası hesaplarına aktarılıyor. Genellikle Cuma günü yapılan ödemeler saat 18:00’dan sonra çiftçilerin hesaplarına geçiyor. Çiftçi vatandaşlar da ödemeleri banka kartları ile ATM’lerden alabiliyorlar