Dev banka uyardı, altın fiyatları çökecek! Ons altının 1.550 dolara düşeceği tarihi açıkladılar!

Altın fiyatlarına dair Avrupa’nın dev bankalarından Societe Generale tarafından yapılan altın fiyat tahmini altın yatırımcılarının büyük bir panik yaşamasına neden oldu. Dev bankaya göre ons altın ne kadar olacak?
Dev banka uyardı, altın fiyatları çökecek! Ons altının 1.550 dolara düşeceği tarihi açıkladılar!

Altın piyasasında yönün hangi taraf olduğunun net bir şekilde ortaya çıkmaması büyük bir belirsizlik olmaya devam ediyor. Altın yatırımcıları kendilerine yardımcı olacak öngörüleri büyük bir ilgiyle takip ediyorlar. Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları neden yine düşmeye başladı? Ons altın yükselişe geçer mi? Altın piyasasını etkileyecek veriler nelerdir?

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarının düşüşünün nedeni oldukça merak ediliyor. Bu fiyat gerilemelerinin ana nedeni Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) tarafından uygulanan faiz politikası oluyor. FED’in faiz artırımlarındaki şiddeti azaltmaması altın fiyatlarına darbe vuruyor. Son olarak dün büyük bir düşüş yaşayan ons altında fiyat gerilemesi ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesinden kaynaklandı. Bu enflasyon rakamları FED için 21 Eylül’de açıklanan faiz kararında 100 baz puanlık faiz artırımının da kapısını araladı. Bu da altın piyasasında hemen fiyatlanarak fiyatların çökmesine neden oldu.

ONS ALTIN ŞU ANDA NE KADAR?

Ons altın dün ABD enflasyon rakamları açıklanana kadar iyi bir toparlanma ortaya koymuştu. Altın uzmanları 1.730 Dolar seviyesinin üzerinde kapanış gelmesi durumunda ons altının yükseliş trendine gireceğini dile getiriyordular. Ancak ABD enflasyon verisi ile ons altın 1.700 Dolar seviyesinin aşağısına sarktı. Bugün ons altın 1.705 dolar seviyesine kadar yükselmiş olsa da şu anda 1.699 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

DEV BANKANIN ONS ALTIN FİYAT TAHMİNİ KORKUTTU!

Avrupa’nın en büyük bankalarından birisi olan Societe Generale tarafından yeni bir altın fiyat değerlendirmesi yapıldı. Dev banka ons altın için pek de parlak olmayan bir tablo çizdi. Merkez bankalarının tüm dünyada enflasyonu engellemek için faiz artırımları yaptıklarını ve bunun da altın piyasasını baskıladığını belirten Societe Generale analistleri ons altının 2023 yılının üçüncü çeyreğine kadar 1.550 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini tahmin ettiler.

Societe Genarele analistleri FED’in faiz artırımlarına son verse dahi reel faiz oranlarının etkisiyle altın fiyatlarının 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar gerileme potansiyelinin çok yüksek olduğunu savundular. Altın ETF’lerinden 200 ton çıkış bekleyen dev banka fiyatların savrulmasının olası ihtimal olduğunu duyurdu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili kuruma aittir. Yatırım kararı alırken buna göre hareket edilmesi size herhangi bir kazanç garantisi vermemektedir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.