Devlet 1 Milyon TL karşılıksız destek veriyor! KOSGEB'e başvuran nakit ödeme alacak!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara verilen desteklere yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda 1 Milyon TL’yi aşan destek programı açıklandı.
Devlet 1 Milyon TL karşılıksız destek veriyor! KOSGEB'e başvuran nakit ödeme alacak!

Devletin hibe desteklerine dair araştırmalar yapılıyor. Devletten destek almak isteyenler bu hibelerin koşullarını araştırıyorlar. KOSGEB de vatandaşlara çok önemli destekler dağıtan kurumlar arasında yer alıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin sahipleri KOSGEB destekleri ile çok önemli bir finansman kaynağına erişebiliyorlar. KOSGEB’in devreye aldığı destek programı ile 2023 yılında işletmelere 1 Milyon TL’Yi aşan destek ödemeleri yapılacak.

1 MİLYON TL’LİK DESTEK!

KOSGEB yeni destek programını açıkladı. Buna göre farklı kalemlerde toplam 1 Milyon 310 Bin TL tutarında destek veriliyor. Buna göre yurt içi fuar desteği olarak 100 Bin TL, yurt dışı iş gezisi desteği olarak 90 Bin TL, nitelikli eleman istihdam desteği olarak 75 Bin TL, tasarım desteği olarak 75 Bin TL, sinai mülkiyet hakları desteği olarak 100 Bin TL, belgelendirme desteği olarak 300 Bin TL, test ve analiz desteği olarak 300 Bin TL, enerji verimli elektrik motorları değişimi desteği olarak 80 Bin TL, bağımsız değerlendirme desteği olarak 20 Bin TL, model fabrika desteği olarak 100 Bin TL, teknik danışmanlık desteği olarak 50 Bin TL destek ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemelerinde destek oranının yüzde 60 olduğu açıklandı. Yapılan harcamanın yüzde 60’ını bu üst limitlerde devlet karşılayacak. Ayrıca yüzde 100 destek oranı ile dijital dönüşüm danışmanlığı desteği verilecek ve bu tutar 20 Bin TL olacak.

Devlet 1 Milyon TL karşılıksız destek veriyor! KOSGEB'e başvuran nakit ödeme alacak!

HANGİ DESTEĞE İHTİYAÇ VARSA O VERİLECEK!

KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre küçük ve orta ölçekli işletmeler başvuru yaptıklarında bir çalışma gerçekleştirilecek. Bu çalışmada işletmenin hangi desteklere ihtiyaç duyduğu tespit edilip ödemeler ona göre şekillenecek. Bir işletme açıklanan listedeki destekleri aynı anda alabilecek. Ödemeler nakit olarak belirli bir takvimde yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri başvuruları KOSGEB’e yapacaklar. Çeşitli başvuru formları doldurulup başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Hangi işletmenin hangi destekleri alabileceği konusunda KOSGEB’e başvuru yapıldıktan sonra bir inceleme yapılacak. Bu sırada aynı zamanda işletmelere danışmanlık hizmeti de verilmiş olacak. Bu yolla çeşitli tutarlarda destekleri alabilme imkanı doğacak.