Dibi gören altın piyasası için ralli yorumu! İslam Memiş açıkladı, altın fiyatları rekora koşacak!

Altın piyasasında fiyat gerilemelerini yatırımcılar endişeli bir şekilde takip ediyorlar. Altın fiyatları yükselecek mi? Altın rallisi ne zaman olacak? Ons altın ve gram altın rekor seviyelere ne zaman çıkacak? İslam Memiş'ten en son altın yorumları ve tahminleri...
Dibi gören altın piyasası için ralli yorumu! İslam Memiş açıkladı, altın fiyatları rekora koşacak!

Altın piyasasında fiyatlamalar yatırımcıların ciddi kayıplarla karşılaşmalarına neden oluyor. Fiyatlarda bir türlü toparlanma sağlanamazken yükselişe dair işaretler de gelmiyor. Altın fiyatlarında en küçük toparlanmanın ardından daha şiddetli düşüşler meydana geliyor. Bundan sonra yaşanabilecek fiyat gelişmelerini merak eden yatırımcılar nasıl hareket edebileceklerine dair uzman görüşlerini araştırıyorlar. 

Ons altın 1.640 dolar seviyesinin altında fiyatlanırken dün gece 1.625 dolar noktasına kadar geri çekilmeler takip edildi. Gram altında ise dolar kurunu 18,59 TL'de sabitlenmesinden dolayı fiyat düşüşleri meydana geliyor. Şu anda gram altın 980 TL'den işlem görüyor. Hem ons altın hem de gram altın yatırımcıların umutlarını köreltiyor. Altın piyasasına dair uzman isimlerden İslam Memiş yeni değerlendirmelerde bulundu. 

ONS ALTIN ÇOK UCUZ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir değerlendirme yaparak, "Ons altın için yorum yapacaksak ilk diyeceğim şey çok ucuz olduğudur. Şu anda eline dolar geçen altın alabilir. Tabi bunu direkt olarak dolar ile yapacak. Olması gereken değerin çok altında bir ons altına yatırım yapmak iyi bir yatırım olacaktır." dedi.

ALTIN FİYATLARI BASKILANIYOR

Altın fiyatlarının baskılara maruz kaldığını söyleyen İslam Memiş, "Altın fiyatlarının son 6 aydır ciddi bir baskıya maruz kaldığını artık herkes biliyor. Altın gerçek değerinde değil. Baskılandığı için kalıcı olmayacak fiyat düşüşleri takip ediyoruz. Bundan sonrası için konuşacak olursak bu baskı sonsuza kadar devam etmeyecek. Bir ay, iki ay, üç ay baskılarlar. Sonrasında baskı kalktığında çok farklı fiyatları konuşuruz." ifadelerini kullandı. 

ALTIN RALLİSİ GELİYOR

Altın rallisinin kaçınılmaz son olduğunu belirten İslam Memiş, "Altın piyasasındaki baskılar kalktığında tüm herkes ben neden ucuzken altın yatırımı yapmadım diyecek. Baskı ile düşürülen altın bugünlerdeki kayıplarını bir anda geri alacak. O baskı kalktığı gün ralli başlar. Dünyada resesyon etkisini genişletirken, jeopolitik riskler artarken altın fiyatlarının düşmesinin mantıklı bir izahı olabilir mi? Altın fiyatları eninde sonunda rekora gidecek." şeklinde konuştu. 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapılması durumunda Emlak365 sorumluluk kabul etmez. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.