Dolar 9 TL'ye düşecek diyen Necmettin Batırel'den yeni kehanet!

Türkiye’de ekonomistler arasında son dönemlerde yaptığı aykırı yorumlarla dikkat çeken Necmettin Batırel yeni bir tahminde bulundu. KKM’den para çıkışları olacağını iddia eden Necmettin Batırel bu paraların dövize değil borsaya yöneleceğini iddia etti.
Dolar 9 TL'ye düşecek diyen Necmettin Batırel'den yeni kehanet!

Türkiye ekonomisi ile alakalı ekonomistlerin değerlendirmeleri ilgiyle takip ediliyor. Hükümet yanlısı ekonomistler arasında sivrilen isimlerden olan Prof. Dr. Necmettin Batırel yeni bir kehaneti ile daha gündeme geldi. Bu sefer dolar için değil borsa için tahmin yapan Necmettin Batırel’in bu sözleri oldukça yoğun tartışma konusu haline geldi.

NECMETTİN BATIREL’DEN YENİ TAHMİN

Türkiye’nin canlı yayında Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile katıldığı bir programda “şakkadanak” sözleriyle tanıdığı Necmettin Batırel bir süre önce Eylül ayından itibaren Türkiye’ye çuvallarla paralar geleceğini iddia etmiş ve dolar kurunun da bu aylarda 9 TL’ye düşeceği tahmininde bulunmuştu. Necmettin Batırel şimdi ise yeni kehaneti ile büyük ses getirdi.

BORSA İSTANBUL’A PARA AKACAK

Bir açıklama yapan Necmettin Batırel, “Kur Korumalı hesaplarda biriken 78 milyar dolar çözülecek. Neden mi? Çünkü dövizdeki oynaklık sona erdi. Türk lirası da değer kaybetmiyor. Hazine de buna bağlı olarak kur farkı ödemeyecek. Ayrıca faiz indirimiyle kur korumalıya yıllık ödenen faiz de düşüyor. Bu para borsaya akacak. Endeks 9 bin rakamına ulaşacak.” dedi.

BORSA YATIRIMCILARI HEYECANLANDI

Borsa İstanbul’da şu anda endeks 3.977 puanda bulunuyor. Necmettin Batırel’in tahmininin gerçekleşmesi halinde bu puan 2 kat artacak. Bu da çok büyük bir yükseliş imkanı anlamına geliyor. Borsa yatırımcıları bunu heyecanla beklemeye başlarken gerçekleşme ihtimali de tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu iddiaya destek verenler kadar katılmayanlar da görüş bildiriyorlar. 

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamı dışındadır. Yatırım yapılması halinde Emlak365 herhangi bir şekilde sorumluluk kabul etmez. Burada kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.