Dolar kurunda oyun bitiyor! Uzmanı açıkladı, dolar borcu olan kapatsın, kur sert kırılacak!

Dolar kuru ile alakalı olarak yaptığı değerlendirmelerde isabet oranıyla dikkat çeken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut yeni bir yorumda bulundu. Dolar kuru için sürenin dolmak üzere olduğunu söyleyen Evren Devrim Zelyut dolar borcu olanları uyardı.
Dolar kurunda oyun bitiyor! Uzmanı açıkladı, dolar borcu olan kapatsın, kur sert kırılacak!

Türk lirasının dolar karşısındaki hareketleri son dönemlerde vatandaşlar büyük bir merakla takip ediyorlar. Şu anda dolar kuru 18,25 TL seviyesinde işlem görüyor. Özellikle dolar borcu olanlar dolar kurunun yükselişlerinden endişe ediyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise dolar kuruna ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

DOLAR KURUNDA EYLÜL SONUNA DİKKAT!

Dolar kuruna dair yorumda bulunan Evren Devrim Zelyut, “Dolar kuru için çok önemli bir tarih vereceğim. 21-22-23 Eylül tarihlerine herkes dikkat etsin. Geçmişte dolar kuru ile alakalı olarak hangi tespiti yaptıysak çıkmıştı. Bu dediğimi de bu şekilde değerlendirin. Dolar kuru tarihi rekoruna doğru ilerliyor. Sadece 10 kuruşluk bir alan kaldı. Bu bahsettiğim tarihlerden sonra dolar kurunda her şeyin değiştiğini göreceksiniz.” dedi

Oyun değişecek diyen Evren Devrim Zelyut, Dolar kuru konusunda Eylül ayının sonuna doğru uyun değişecek. Hatta faiz konusunda da bir oyun değişikliği görebiliriz. Bunun gerekçelerini açıklayalım. Hemen ABD enflasyon rakamlarına bakalım. Bu işaretlere bakarak çok önceden piyasalarda alacakları tahmin edebiliyoruz. ABD’de yüzde 85’ten yüzde 8,3’e düşen bir enflasyon var. İlk bakışta her şey pozitif görünüyor. Ancak asıl felaketi detaylarda yakalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD’de akaryakıt fiyatlarında yüzde 10’luk gerileme olduğuna dikkat çeken Evren Devrim Zelyut, “Yüzde 10 oranında akaryakıt fiyatları düşmüş. Bu durum manşet enflasyonu düşürdü. Buraya kadar güzel, sorun yok. Biden çeşitli tedbirleri devreye sokup bu fiyatları düşürdü. Ancak yarın OPEC bu tedbirleri sonlandıracak. O zaman akaryakıt fiyatları ABD enflasyonunu vuracak. Bu enflasyon sonra dolar endeksini ve ardından da dolar kurunu da vuracak.” dedi.

DOLAR KURU KIRILACAK!

Açıklamalarını sürdüren Evren Devrim Zelyut, “ABD’nin enflasyon raporuna baktığımızda aslında enflasyon düşüşü olmadığını görüyoruz. Çekirdek enflasyon artmaya devam ediyor. Bu da gelecek aylarda fiyatların yükselmeye devam edeceğini gösteriyor. Tüm bunları birleştirip bir de Türkiye’nin 36,5 milyar dolarlık cari açığını eklediğimizde Eylül sonunda dolar kurunda kırılma olacağını görüyoruz. Türkiye’de dolar kuru yukarı gidecektir. Bu yukarı doğru hareketle dolar kuru tarihi zirveyi görecek.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler kişisel yorumdur ve yatırım için direkt bir öneri değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.