Dolardan uzak durun uyarısı! Buna yatırım yapanlar paraya para demeyecek!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar kuru ile alakalı olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yatırım yapmak isteyenleri uyaran İslam Memiş dolardan uzak duranların daha çok kazançlı çıkacağını iddia etti.
Dolardan uzak durun uyarısı! Buna yatırım yapanlar paraya para demeyecek!

Türkiye'de ekonomik gelişmeler yatırım yapanların ve yatırım yapmak isteyenlerin ne şekilde hareket edecekleri konusunda büyük bir belirsizlik yaşanmasına neden oluyor. Hangi alanda yatırım yapıldığında daha çok kazançlı çıkılabileceği değişken etkenlerle dönem dönem farklılaşabiliyor. Dolar kurunun baskılanıyor olması, altın piyasasında gereken yükselişlerin gerçekleşmemesi, Euro ve Sterlin gibi seçeneklerde de düşüşlerin meydana gelmesi yatırımcıları zorluyor.

Yatırım yapanların veya yatırım yapmak isteyenlerin sorularını yanıtlayan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş önemli değerlendirmelerde bulundu. Son günlerin yatırım fırsatlarını değerlendiren İslam Memiş çarpıcı tespitlerde bulundu. Peki şu anda en iyi yatırım yolu hangisidir? Yatırım yaparken yüksek kazanç imkanı nerede? 

DOLARA YATIRIM YAPMAM

Dolar kuru konusunda uyarı yapan İslam Memiş, "Dolar kurunun yükseldiğini takip ediyoruz. Tüm dünyada dolara doğru bir yönelme var. FED'in politikaları bunda etkili oluyor. Ancak bunun da bir sonu olacaktır. Yatırım yaparken hedefler belirlenerek hareket edilmeli. Diyelim dolar aldınız. Dolar kuru kaç TL'ye çıkacak? Şu anda zaten yüksek bir seviyede bulunuyor. Budan sonra yükselse bile kazancı sizi tatmin edecek mi? Ben dolar yatırımı yapmam. Eğer paraya yatırım yapacaksam bu dolar olmaz. Kaybettirir demiyorum ama daha fazla kazanılabilecek döviz yatırımları olabilir." dedi.

EURO VE SİTERLİN ALTERNATİFİ

Euro ve Sterlin yatırımının daha cazip olabileceğini söyleyen İslam Memiş, "Şu anda hem Euro hem de Sterlin tarihi kayıplarla karşı karşıya kaldı. Avrupa'da bir kriz var. Avrupa Merkez Bankası ile İngiltere Merkez Bankası hamleler yapıyorlar. Euro ve Sterlin değer kazanım sürecine girecektir. Şu anda bence hem Euro hem de Sterlin ucuz. Yatırım yapılırsa kazançlar dolara göre daha fazla olabilir. Kağıt parayı yatırım aracı olarak görmüyorum ama illa buna yatırım yapacağım diyenler Euro ve Sterlin seçeneklerini değerlendirebilirler." ifadelerini kullandı.

ALTIN YATIRIMI YAPILMALI MI?

Altın yatırımları hakkında da görüş beyan eden İslam Memiş, "Altın yatırımı her dönem kazandırır. Ancak altın yatırımı yaparken uzun vadeli düşünmelisiniz. Al-sat sisteminde bir yatırımı hiçbir zaman önermiyorum. Şu anda da bu şekilde yatırım yapma imkanınız zaten yok. Altın yatırımı yapıp bekleyenler sonunda kazançlı çıkarlar. Altın fiyatları yıl sonuna doğru yükseliş trendine girecektir. Bugün 1.000 TL sınırına dayanan gram altın yıl sonunda 1.300 TL- 1.400 TL seviyelerini görecektir. Yüzde 30-40 seviyelerinde bir kazançtan bahsediyorum. Bu piyasa ortamında bunu başka yerde bulmak mümkün değil." dedi.

Not: Burada yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.