Emekli maaş promosyonları için Ocak 2023 zam hesabı yapıldı! Promosyonlar kaç TL'ye yükselecek?

Emekli maaş promosyonu kampanyalarında Ocak 2023 zammının hesaplamaları şimdiden yapılmaya başlandı. Emeklilere Ocak ayında ne kadar maaş promosyonu verilecek? Şu anda en yüksek emekli maaş promosyonu hangi bankada?
Emekli maaş promosyonları için Ocak 2023 zam hesabı yapıldı! Promosyonlar kaç TL'ye yükselecek?

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar içerisinde emeklilerin en büyük destekçisi bankaların maaş promosyonu kampanyaları oluyor. Aldıkları maaş enflasyon karşısında eriyen emekliler bankalardan almış oldukları maaş promosyonları ile biraz olsun nefes alma imkanı buluyorlar. Bazı emekliler ise maaş promosyonu kampanyalarına katılmayarak Ocak 2023’ü bekliyorlar. Peki Ocak 2023’te emekli maaş promosyonları için zam olacak mı? İşte Ocak 2023 emekli maaş promosyonu zam hesaplamaları...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMALARI

Bankaların emekli maaş promosyonlarını yükseltme yolunda aldıkları kararın ana dayanağı Temmuz ayında maaşlara yapılan zam olmuştu. 2022 yılının ilk 6 ayının sonunda emekli maaşlarına yüzde 42,35 oranında zam yapılmıştı. Bu zam ile beraber emekli maaşları yükselince bankalar emeklileri ikna edebilmek için emekli maaş promosyonlarını arttırma yoluna başvurmuştular. Şimdi ise Ocak 2023 emekli maaş zammına dair beklentiler merak konusu oldu.

Emekli maaş zammının belirlenmesinde gerçekleşen enflasyona bakılıyor. Bundan dolayı da enflasyon beklentileri üzerinden emekli maaş zammı hesaplaması yapılıyor. Merkez Bankası’nın yaptığı son beklenti anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,60 olarak açıklandı. Bu beklentinin gerçekleşmesi durumunda emeklilerin maaşlarına Ocak ayında yüzde 19,84 oranında zam yapılacak. Ayrıca tahminlere göre en düşük emekli maaşı da 3.500 TL’den 4.500 TL’ye yükselecek. Bu maaş zamları emekli maaş promosyonu kampanyalarında bankaları yeni zamlar yapmaya zorlayacak.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU OCAK 2023 ZAMMI NE KADAR OLUR?

Ocak 2023 döneminde emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 20 civarında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Seçimlerin yaklaşması sebebiyle bu zam oranının yüzde 25’e çıkarılabileceği de konuşuluyor. Bundan emekli maaş promosyonları da etkilenecek. Emeklilere şu anda bankaların verdikleri ek promosyonlar hariç en yüksek maaş promosyonu 8.000 TL seviyesinde bulunuyor. Maaşlara yüzde 25 zam oranının yapılmasının ardından benzer bir zam da emekli maaş promosyonları için gerçekleşecek. Bu şekilde bankaların emekli maaş promosyonları en az 10 Bin TL seviyesine çıkacak. Ek promosyonlar ve ekstra şartların yerine getirilmesi ile emekliler toplamda 15 Bin TL’yi bulan maaş promosyonu alabilecekler.

HANGİ BANKA NE KADAR MAAŞ PROMOSYONU VERİYOR?

Yapı Kredi Bankası Emekli Maaş Promosyonu Ne Kadar?

Yapı Kredi Bankası emekli müşterilere 7.500 TL maaş promosyonu ödemesi yapıyor. Ancak ek olarak emekliler emekli yakınlarını bu bankaya getirerek kişi başı 250 TL’den 10 kişiye kadar toplamda 2.500 TL de ek ödeme kazanabiliyorlar. Böylece emekliler toplamda 10 Bin TL promosyon alma imkanı buluyorlar.

İş Bankası Emekli Maaş Promosyonu Ne Kadar?

İş Bankası tarafından yapılan son güncellemeye göre emeklilere 7.500 TL maaş promosyonu ödemesi yapıyor. Ek ödemelerle bu tutar 8.000 TL’ye yükselebiliyor.

TEB Emekli Maaş Promosyonu Ne Kadar?

TEB emekli maaş promosyonu kampanyası ile müşterilere en yüksek ham promosyon veren banka oldu. Müşteriler TEB’den ek ödemesiz 8.000 TL emekli maaş promosyonu alabiliyorlar.

QNB Finansbank Emekli Maaş Promosyonu Ne Kadar?

Emekli maaş promosyonu kampanyası ile dikkat çeken bankalardan birisi de QNB Finansbank oldu. Müşteriler bu bankadan 7.000 TL emekli maaş promosyonu alıyorlar. Ayrıca 3 emekli yakını getiren müşterilere de ek olarak 3.000 TL ödeme yapılıyor.

Öte yandan emekli maaş promosyonu ödemeleri Akbank’ta 7.000 TL, Garanti BBVA’da 6.000 TL, İNG Bank’ta 7.000 TL, Ziraat Bankası’nda 750 TL, Halkbank’ta 750 TL ve Vakıfbank’ta 750 TL tutarlarında yapılıyor.