Emeklilere 7.500 TL ödeme için onay bekleniyor! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank açıklayacak!

Emekli maaş promosyonlarında kamu bankalarının yeni tutarları oldukça merak edilmeye başlandı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli maaş promosyonlarına ne kadar zam yapacaklar? Kamu bankalarının emekli maaş promosyonları kaç TL'ye yükselecek?
Emeklilere 7.500 TL ödeme için onay bekleniyor! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank açıklayacak!

Türkiye'de emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak farklı bir heyecan yaşanmaya başlandı. SGK ile bankalar arasında yapılan son protokol ile beraber emeklilere düşük maaş promosyonu verme dönemi kapandı. Artık tüm bankalar belirli sınırın altında emekli maaş promosyonu ödemesi yapamayacaklar. Bundan dolayı da bankaların emekli maaş promosyonları zorunlu olarak güncellenecek.

KAMU BANKALARI EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI İÇİN ONAY BEKLİYOR!

Kamu bankaları emeklilerin en çok tercih ettikleri bankalar oluyorlar. Ancak emekli müşterilerinin sesini yıllardır duymayan kamu bankaları zorunlu olarak emekli maaş promosyonlarına zam yapacaklar. Bu konuda ilk çalışmalarını tamamlayan kamu bankaları ortak bir karar aldılar. Buna göre emekli maaş promosyonlarında tek sisteme geçmek isteyen kamu bankaları tüm emeklilere tek tutar üzerinden promosyon ödemesi yapacaklar. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın ortak kararı ile emekli maaş promosyonu olarak standart tutar 5.000 TL şeklinde belirlenmek isteniyor. Bu karar için kamu bankaları Hazine Maliye Bakanlığı ile çalışmalarını paylaştılar. Şimdi bakanlık yetkilileri kendilerine gönderilen emekli maaş promosyonu kararını incelemeye aldılar. Bu incelemenin tamamlanmak üzere olduğu bildirilirken kendilerine gönderilen emekli maaş promosyonu teklifinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenleme yapacağı iddia edildi. 

Hükümete yakın medya organlarında yer alan bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu bankalarının 5.000 TL'lik emekli maaş promosyonu miktarını yeterli görmedi. Bu promosyon tutarının 7.500 TL'ye çıkarılması gerektiği konusunda fikir birliğine varılırken emekli maaş promosyonların kamu bankalarında tek tarife olarak 7.500 TL şeklinde ödenmesi yönünde mutabakat sağlandı. 

SON KARAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN

Kamu bankalarından emeklilere verilecek maaş promosyonlarında miktar belirleme konusunda son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olacak. Edinilen bilgilere göre gelecek hafta içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kamu bankalarının emekli maaş promosyonu ile alakalı çalışmayı sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verirse Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli maaş promosyonunda yeni kampanyayı açıklayacaklar.

1 KASIM'DAN ÖNCE AÇIKLANACAK!

Kamu bankaları emekli maaş promosyonlarına yapacakları zammı yasal olarak 1 Kasım'dan önce açıklamak zorundalar. Bunun için bu tarihe kadar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın emekli maaş promosyonunu 7.500 TL'ye çıkarmaları bekleniyor. Kampanyalar açıklandıktan sonra emekliler promosyon ödemelerini bu kamu bankalarından alabilecekler.